İzmir'de 19 Ağustos 2014 tarihinde gazete kupürüyle emniyet mensuplarına yapılan operasyonla ilgili davaya devam edildi. Duruşmada tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları hazır bulundu. Yargılanan polislerin savunmasının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, öğleden sonraki oturumda iddianamede ismi müşteki olarak geçenleri dinledi. Müştekiler dinlendikleri iddiasından Star gazetesinin kupürüyle haberdar olduklarını ve dinlemeler nedeniyle maddi zarar görmediklerini beyan etti. İddianame ismi müşteki olarak geçen polis memuru Adem İpek, dinlendiği iddiasını Star gazetesinden öğrendiğini, başta şikayetçi olduğunu ancak duruşma sürecinde öğrendiklerinin ardından şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Dinlendiğinin iddia edildiği dönemin Emniyet Sen'le ilgili çalışmalar yaptığı döneme denk geldiğini belirten İpek, dinlenmeden dolayı hiçbir zararının olmadığını anlattı.

'DİNLEMEYLE İLGİLİ TEM ŞUBEDEN ARAYIP BİLGİ VERDİLER'

Müşteki Nagihan İnan da, davaya müdahil olmak istemedi. İnan, dinlendiğini Star'dan öğrendiğini, kendisinden şikayetçi olmasını isteyen olmadığını ancak TEM Şube'ye çağırılarak özel olarak bilgilendirildiğini söyledi. İnan, manevi zarar dışında başka hiçbir zararının olmadığını, ayrıca Star gazetesinin telefon numarasını açık açık yayınlamasından dolayı da zarar gördüğünü, bundan da şikayetçi olduğunu ifade etti.

'DİNLENİLDİĞİNE YÖNELİK HER HANGİ BİR SES KAYDI DİNLETİLMEDİ'

İddianamede müşteki olarak ismi geçen Polis Başmüfettişi Mehmet Muhittin Yıldırım da, telefonunun dinlendiği iddiasını Star gazetesinden okuduğunu belirterek, "Eğer böyle bir şey varsa, suçluların ortaya çıkması için savcılığa müracaat ettim." diyerek şikayetçi olduğunu söyledi. Yargılanan polislerin avukatları, 'Dinlendiğiniz iddia ediliyor. Bu konuşmalar senin mi diye savcılıkta ya da emniyette bir kayıt dinletildi mi?" diye sordu. Yıldırım, dinlenildiğini yönelik her hangi bir ses kaydı dinletilmediğini söyledi.

Müşteki Polis Başmüfettişi İsmail Kara da dinlendiği iddiasından Star'ın kupürüyle haberdar olduğunu ardından BİMER, TİB ve savcılığa başvurduğunu belirtti. Kara, yargılanan polislerden üçünü İstihbarat Şube'ye kendisinin aldığını da anlattı.

Polis memuru Mehmet Büber de mağduriyetinin olmadığını ancak sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti.

Dinlendiğini Star'dan öğrenen polis memuru Adem Demir de, maddi zarar görmediğini, psikolojik zarar gördüğünü belirtti.

Polis memuru Zeki Babacan da, dinlendiği için adli ve idari yargılandığını söyleyerek müdahil olmak istediğini söyledi.
Polis avukatlarının neden yargılanıyorsun sorusuna polis memuru Babacan, "Evrakta sahtecilikten yargılanıyorum." karşılığını verdi.

Dinlendiğini Star'dan öğrendiğini belirten polis memuru Yahya Savaş Çeçen, jandarmanın Milas'ta tarihi eser kazısı yapmaktan hakkında işlem yapıldığını, daha sonra hakkında takipsiz kararı verildiğini aktardı.

Rus bir kadının Türk vatandaşlığına geçmesi için para aldığı iddiasıyla halen İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan müştekilerden eski güvenlik şube müdür yardımcısı Ömer Aydın da, güvenlik şube müdürlüğü beklerken Kayseri'nin develi ilçesine tayin edildiğini, dinlendiği için 67 gün cezaevinde kaldığını ifade etti.
Polislerin avukatı Ali Aksoy da, "Rus kadına vatandaşlık için para alıp sayarken görüntülendiğiniz iddiasıyla yargılandığınız bir dava var ancak bu bizim konumuz değil." dedi.

Emniyet Müdürü Yüksel Türkal da, dinlendiğini iddiasını Star'dan öğrendiğini anlattı. Türkal, yargılanan polislerin avukatlarının sorularına yanıt vermedi.

Savcı, duruşmanın müştekilerin suçtan zarar görmeleri nedeniyle müdahillik taleplerinin kabulü yönünde mütalaa verdi.

Yargılanan polisler ve avukatları da suçtan somut zarar görmediklerini beyan etmeleri nedeniyle katılma taleplerinin reddini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi.