Adana’da bir banka şubesi, müşterisi tarafından benzinle ateşe verildi. Banka müdürünün odasında başlayan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yaklaşık 2 yıl önce malulen emekli olan zanlının, kundaklama eylemini daha önce çektiği kredi nedeni ile bankanın maaşını kesmesi dolayısı ile gerçekleştirdiği öğrenildi. Olay merkez Yüreğir İlçesi, Kozan Yolu üzerindeki Ziraat Bankası Yavuzlar Şubesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir hastanede memur olarak çalışan 41 yaşındaki zanlı Tuncay K., Ocak 2014’te şeker ve astım rahatsızlıkları dolayısı ile malulen emekli oldu. 2 çocuk babası K., emeklilik öncesi Ziraat Bankası’ndan çektiği 50 bin TL kredi sebebiyle maaşı tümden kesildi. Hastalığı nedeniyle çalışamadığından zor durumda kalan Tuncay K., bankadan borcunun yapılandırılmasını istedi. Bu talebine olumsuz karşılık alan K., sabah saatlerinde banka müdürünün odasında benzinle şubeyi ateşe verdi. Bir anda yayılan, personel ve vatandaşlar arasında korkuya yol açan yangın sırasında polis çevrede tedbir aldı. 2 katlı binanın üst kısmındaki yangın itfaiye ekipleri müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Şüpheli Tuncay K., polisler tarafından gözaltına alındı. Şeker hastalığı sebebiyle yakınları tarafından ilaçları Polis Merkezi’ne getirilen K., sağlık kontrolüne götürülürken, basın mensuplarına gözyaşları içinde şu açıklamayı yaptı: “Çocuklarım evde aç. Bankaya gidip defalarca yalvarmama rağmen bir türlü sözümü dinlemediler. Çocuklarıma bir ekmek parası istedim, vermediler; çok gördüler. Maaşımın tamamına 2014’ün Ocak ayından bu yana el koydular. Bugün oraya kendimi yakmak için gittim. Müdür de beni tahrik etti. ‘Yak kendini’ deyip, dışarıya kaçtı. Ben de içerde tek başıma iken kendimi yaktım. Şahsa yönelik değil, kendime yönelik yaptım, her şeyi. 50 bin lira kredi çekmiştim, borcum bitmedi. Şeker, kalp, astım, bronşit hastasıyım.”