Elbistan ilçesinde engelli bir kişi, sipariş ettiği mutfak tüpünü binada asansör olmadığı gerekçesiyle kendisine göndermeyen iş yerini tüketici hakem heyetine şikayet etti. 

Battalgazi Mahallesi'ndeki Adnan Menderes Bulvarı'nda bulunan bir apartmanın 5. katında yaşayan 42 yaşındaki engelli Mustafa Temeldaş, ilçedeki bir iş yerini telefonla arayarak mutfak tüpü siparişi verdi. 

İddiaya göre, bina önüne kadar getirilen tüp, asansör olmadığı gerekçesiyle binaya çıkarılmadı. İhtiyacını bir başka firmadan karşılayan Temaldaş, mağdur olduğunu belirterek ilgili bayiyi Elbistan Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet etti.

Temeldaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş kazası sonucu sağ kolunu kaybettiğini söyledi.

İkamet ettiği binada asansör olmadığını belirten Temeldaş, "Aynı bayi daha önce istediğim tüpleri evime kadar getirmişti ancak bu sefer olumsuz cevap verdiler" dedi.

Bunun üzerine internette araştırma yaptığını vurgulayan Temaldaş, şöyle konuştu:

"Tüp bayilerinin yerine getirmek zorunda oldukları bazı görevler var. Müşterinin evine tüpü getirmek zorunda oldukları, eve girerken ayaklarına galoş takmaları gerektiği ve kaçak kontrolünü yapmak zorunda olduklarını öğrendim. Buna istinaden daha önce alışveriş yaptığım tüp bayi hakkında şikayetçi oldum."

Tüketiciler Birliği Kahramanmaraş Temsilcisi Nesih Tanrıverdi de ilgili firmanın tüpü eve teslim etmek zorunda olduğunu ifade etti.

Tüketicinin uğradığı maddi zararı bayiden talep edebileceğini belirten Tanrıverdi, "Hakem heyeti bunu inceleyecek, varsa zarar bunu ilgili firmaya bildirecektir. Çünkü ortada ayıplı bir hizmet var" diye konuştu.