“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kadınlar; bir milletin ve medeniyetin geleceğe uzanan köprünün en önemli ayakları olduğunu vurgulayarak bir toplumun gelişmişliği, kadının toplumdaki yeri ve statüsüyle doğru orantılıdır”.

Kadınların, hak ettiği yerde olduğu toplumlar aynı zamanda gelişmesini sağlamış, medeniyet değerlerinin gereğini yerine getirmiş ülkeler olduğunu belirten Mutlu KAYA açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bir medeniyeti değerlendireceğimiz zaman, kadının yerine bakmanın yeterli olacağına ve dinimizin de  bu konuda kadına hak ettiği değeri en iyi şekilde verdiğini belirterek cenneti anaların ayakları altına koymuş, kadınları da Allah’ın erkeklere bir emaneti olarak takdim etmiştir. Böyle yüce bir dinin ve abdestsiz çocuğunu emzirmeyen anaların temelini attığı medeniyetin temsilcileri olarak bugün kadınların şiddet, taciz ve tecavüz olaylarıyla utancından kurtulmamız gerekmektedir.”
“Memur Sen Genel Başkan Yardımcılığı dönemimizde sık olarak düzenlediğimiz sempozyum, toplantı ve eylemlerle destek olduğumuz Kadına şiddete hayır programları ile toplumda farkındalık çalışmalarına her zaman destek veririz vermeye de devam ederiz demiştir. Sağlık çalışanlarına ve Kadına karşı şiddeti önleme adına Toplumda eğitimleri desteklemek ve  farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan yürüyüşte Sağlık çalışanlarımıza ve kadına yönelik şiddetin azaltılması amacıyla bir çok kanun ve yönetmelik çıkarılmasına karşın kadına karşı şiddetin azalmadığını bunun önlenmesi ve toplumsal olarak eğitimin farkındalığın yükseltilmesi adına kamu kurum ve kuruluşlarının Sivil Toplum Örgütlerinin ve Siyasi iradelerin en üst düzeyde çalışmalarını yapması gereklidir.
Bu konuda toplumun her kademesine ayrı ayrı görevler düşmektedir. Yönetim kademesinde bulunanlar, kadının hak ettiği değeri görmesi ve haklarının verilmesi için üzerine düşeni yapmalı, erkeklere düşen görev de bu hak arayışına destek olmaktır. Aslında, kadının kendi hakkını arama durumuna düşürülmesi ise üzerinde ayrıca düşünmemiz gereken bir konudur.
Geleceğin inşasını yapacak nesilleri yetiştiren kadınlarımızın, çalışma hayatında karşılaştığı zorlukların aşılması için çalıştık. Çalışan kadınlarımızın sorunları üzerinde birçok araştırma yaptık, çözüm önerileri sunduk, birçok kazanımın sağlanmasında da öncülük ettik.
Bu vesileyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, kadınlarımızın sorunlarının çözüldüğü, toplumda hak ettiği değeri bulduğu bir gelecek diliyoruz.