Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan ve bir televizyon kanalındaki ses yarışmasında yarışan Mutlu Kaya (19) olayıyla ilgili bir kişi tutuklandı. Kaya'nın erkek arkadaşı olduğu iddia edilen V. E. tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, “Bir ikamete dışardan silahla ateş edilmesi sonucu Mutlu Kaya isimli bir vatandaşın yaralanması olayı ile ilgili olarak Ergani Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır.” ifadesi kullanıldı.

Soruşturma kapsamında 18 Mayıs 2015 tarihinde olay ile ilgisi olduğu iddia edilen şüpheliler R.L., C.Ç. ve V.E. gözaltına alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: “19 Mayıs 2015 tarihinde kasten öldürmeye teşebbüs suçundan R.L. ile C.Ç. isimli şüpheliler adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebi ile şüpheli V.E. ise tutuklanması talebi ile Ergani Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiştir. Nöbetçi Ergani Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorguları tamamlanan şüpheliler R.L. ve C.Ç.'nin kasten öldürmeye teşebbüs suçundan adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına, şüpheli V.E.'nin ise tutuklanmasına yönelik karar verilmiştir.” denildi.

Tutuklanan V.E.’nin Kaya’nın erkek arkadaşı olduğu iddia ediliyor.