İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Mutluluğu Kaydet' kısa film projesi kapsamında, dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Tören, İl Emniyet Müdürlüğü'nün Çankaya'daki ek hizmet binasında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Eğitim ve Konferans Salonu'nda yapıldı. Etkinliğe, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Suç örgütlerinin hedef kitle olarak gördüğü gençlerin bilgilendirilerek istismar edilmelerinin engellenmesi, sosyal faaliyetlerle suç ve suç örgütlerinden uzak tutulması amacıyla ilk etapta hayata geçirilen "MutluLook Projesi" kapsamında, toplam 369 okuldaki 54 bin 458 öğrenci konferanslarla bilgilendirildi. Buradaki öğrenciler, "Mutluluğu Kaydet" projesi kapsamında kısa film hazırlamak için yönlendirildi. Yarışmaya katılan öğrencilerin hazırladığı kısa filmler değerlendirildi. Dereceye giren 5 öğrenci ile bu öğrencilerin okullarında eğitim gören 15'er öğrenci belirlenip Antalya'daki Duacı Gençlik Kampı'na katılmaya hak kazandı.

“Yaz Kampı” faaliyeti, 08-14 Haziran 2015 tarihleri arasında 80 öğrenci, 7 uzman emniyet personeli ve 1 sağlık personeli katılımıyla gerçekleştirilecek. Ödül töreninde konuşan Emniyet Müdürü Uzunkaya, amaçlarının çocukları korumak olduğunu ve gençler için hazırlanan bu tür projeleri her zaman desteklediklerini söyledi. Projeyi hazırlayanlara teşekkür eden Vali Toprak ise, "Önemli olan suç işlemeden bunun önüne geçmek, vatandaşlarımızla birlikte bunu engellemektir. Tüm sorunları engellemek mümkün olmayabilir, önemli olan bizim üzerimize düşeni yapıp yapmadığımızdır." dedi.