Evlenen her çift için bir fidan dikerek 'Mutluluk Ormanı' oluşturan Karşıyaka Belediyesi, bir yılda 10 bin ağaç sayısına ulaştı. İkinci Mutluluk Ormanı da Zübeyde Hanım Mahallesi’nde kuruldu. İlk etapta bin fidan dikildi. Hedef, bu kez bir yılda 15 bin ağaç.

Karşıyaka Belediyesi tarafından yerel seçimlerin ardından oluşturulan ve evlenen her bir çift için bir fidan dikilerek geliştirilen Mutluluk Ormanı’na bir yılda 10 bin ağaç dikildi. 25 dönümlük alanda dikim kapasitesini dolduran Mutluluk Ormanı’nın ikincisi de Zübeyde Hanım Mahallesi’nde kuruldu.

20 dönümlük alan üzerine oluşturulan İkinci Mutluluk Ormanı da Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nda, coşkulu bir törenle açıldı. Törene; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı. İlk etapta bin fidan toprakla buluşturuldu. Aileler de çocuklarını alarak bu fidan şölenine ortak oldu. Bir yılda 15 bine yakın ağaç dikileceği belirtildi. Yapılan çalışmalar neticesinde, Karşıyaka’da kişi başına düşen 5 metrekarelik yeşil alan oranının artırılacağı ifade edildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Doğanın katledilmediği bir kent için mücadele ediyoruz. Mutluluklarımızı, ağaç sevgisi ile birleştirdik ve Mutluluk Ormanı oluşturduk. Şimdi ikincisini de kurduk. Büyük kentlerin beton yığınına dönüşmesinin önüne geçmek için bu çalışmalar çok önemli. Yeşili koruyan ve artıran bir belediye olmaya devam edeceğiz. Bir yılda hedefimiz 15 bin ağaç dikmek. Bu sayede, kişi başına düşen yeşil oranını da artıracağız.” dedi.