Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Ergenekon davası kapsamında tutuklanan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in cenaze namazı Üsküdar Selimiye Camii’nde kılındı. Namazın ardından askeri tören yapıldı. Cenazeye çok sayıda emekli asker katıldı. Törene 1. Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Doğu Perinçek, Sedat Peker, Engin Alan, çok sayıda asker emeklisi ve yakınları katıldı. Cenaze askerler tarafından taşınırken, ‘Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek’, ‘Orduya uzanan eller kırılsın’ sloganları atıldı.

Cenazeye katılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “Muzaffer’i kaybettik çok üzgünüm. Maalesef son senede hastalığı ilerlemişti. Ahlaksızca bir iftirayla, özellikle menfur Danıştay cinayetiyle ilişkilendirilmesi belki de bu güne giden ilk adımı teşkil etti. Ortada hiçbir delil yokken, Muzaffer tabi diğer arkadaşlarımız da var. Menfur Danıştay cinayetiyle ilişkilendirmek ahlaksızlıktır, namertliktir yani kelime bulamıyorum. Bu hastalıkta karşı karşıya kalmasında ağır suçlamanın çok büyük rol oynadığını düşünüyorum. Şimdi bu suçlamaları yapanlar, yazanlar çizenler, konuşanlar ne düşünüyorlar? Onlarda vicdan yok zaten. Olsa gelip özür dilerler en azından. Utanma da yok. Ama şurada gördünüz, Türk milleti her zaman olduğu gibi kahramanına sahip çıkıyor. O da bir şehit. Bu süreçte verdiğimiz son şehit. Bu olaylara neden olanlar yargı karşısına çıkarılacak ve cezalarını görecekler. Ancak o zaman biz de rahat ederiz, huzura ereriz. Elbette biz de olayların takipçisi olacağız. Ben de takip edeceğim. Milletimiz de bu olaylara sahip çıksın. Bu kumpasları kuranlar, mutlaka ortaya çıkmalı. Ailesine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

Engin Alan ise “Ailesinin, silah arkadaşlarının, hepimizin başı sağ olsun. Kıbrıs’ta savaşan yiğit bir subaydı.” dedi.

Tekin’in cenazesi namazın ardından Yeni Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

MUZAFFER TEKİN

İlk olarak Danıştay saldırısının ardından adı duyulan Tekin, 2007 yılında Ergenekon davası kapsamında tutuklanmıştı. Ergenekon’dan, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 129 yıl 1 ay hapis cezası alarak en fazla ceza alan isim olan Tekin, bir süredir pankreas kanserinden tedavi görüyordu. Tekin, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından 7 yıl tutuklu kaldığı Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmiş, hastaneden çıkmasının ardından ise pankreas kanseri nedeniyle tedavi görmeye başlamıştı.