Türk sanat müziği sanatçısı Müzeyyen Senar, zatürre tedavisi gördüğü İzmir’deki hastanede sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Senar’ın cenazesi oğlu tarafından Ege Üniversitesi Hastanesi Morgu’ndan alındı. Senar, Salı günü İstanbul’da toprağa verilecek.

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde bir süredir zatürre tedavisi gören Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar, yaşamını yitirdi. Senar, kısmi felç geçirdiği için uzun süredir yürüyemiyor ve konuşamıyordu.

Müzeyyen Senar, Muğla'nın Bodrum ilçesi Yokuşbaşı Mahallesi’nde, kızı Feraye Işıl ve oğlu Ömer Işıl ile birlikte yaşıyordu. Senar, yaklaşık bir ay önce özel ambulansla evinden alınarak, İzmir’in Urla ilçesinde bulunan Darüşşafaka Cemiyeti Urla Yaşam Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Bakım, tedavi ve yaşamını sürdüreceği üniteye yerleştirildi. Müzeyyen Senar, 26 Eylül 2006’da İzmir’deki evinde fenalaştı. Senar’ın, beyin enfarktüsü geçirdiği ve vücudunun sol tarafının felç olduğu açıklandı. Beynindeki kan pıhtılaşması yüzünden felç olan sanatçı 2007'de İstanbul'daki Darüşşafaka'da Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gördü. Sonrasında Bodrum'a yerleşen sanatçı, kızı Feraye Işıl ve oğlu Ömer Işıl ile birlikte yaşamaya başladı. Senar son olarak İzmir’de bulunan Darüşşafaka Cemiyeti Urla Yaşam Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirilmişti.

Darüşşafaka Urla Yaşam Huzurevi’nda kalan Müzeyyen Senar, geçtiğimiz 15 Ocak'ta rahatsızlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Senar, buradaki tedavisinin ve kontrollerinin ardından taburcu edilerek yeniden Darüşşafaka Cemiyeti Urla Yaşam Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Senar, bir hafta önce rahatsızlanınca bu kez Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı ve Dahiliye Kliniği'nde tedaviye alındı.

Zatürree tedavisi gören Türk Sanat Müziği'nin çınarı Müzeyyen Senar, bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Ünlü sanatçı Müzeyyen Senar’ın oğlu Ömer Işıl, annesinin cenazesini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu’ndan teslim aldı. Ömer Işıl burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Zatan 5 gündür buradaydı. Yoğun bakımdaydı. Allah rahmet eylesin. Huzura kavuştu diyebilirim. Bodrum’u çok seviyordu. 8 senedir oradaydı. Ondan önce de oradaydı ama hastalığından sonra orada kardeşim sağolsun baktı." diyerek gözyaşlarına boğuldu. Müzeyyen Senar’ın cenazesi uçakla İstanbul’a gönderilecek. Senar’ın cenazesi, Salı günü Bebek Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.