Düğünlerde davetlilerin eğlenmesini sağlayan müzisyenlerle, gelin arabasını çevirerek bahşiş alma mücadelesi veren çocuklar kendilerine verilen çakma dolarlardan dertliydi. Bu yıl ise revaçta olan çakma dolarla birlikte çakma euro da satışa sunuldu. 100 adet çakma euro, dolar ve lira banknotlar 5 liraya alınabiliyor.

Düğünlerde eski bir gelenek olan gelinle damat üzerine para atma en çok müzisyenlerini sevindiriyordu. Müzisyenler atılan paraları bahşiş olarak kendileri alıyordu. Ama çakma doların çıkmasıyla birlikte müzisyenlerin bahşişleri bitti. Damat yakınları düğün sırasında gelinle damadın başına çakma dolarları atması müzisyenlerin neredeyse bahşiş alamamasına sebep oldu. Gelin arabalarını çeviren çocuklar da çakma dolar mağduru oldu.

Çakma dolara olan ilgi bu yıl çakma euro ve liranın da satışa sunulmasını sağladı. Normal kağıt üzerine basılan ve üzerinde 'geçersiz' ibaresi bulunan çakma euro, dolar ve lira düğün malzemeleri satışı yapan işyerlerinde müşterilere sunuluyor. 1 dolar, 10, 20, 100 euro, 20, 50 ve 100 liralık çakma banknotların her birinden 100 adet alabilmek için 5 lira vermeniz yeterli oluyor.

Kayseri'de çakma banknotların satışını yapan esnaf, ilginin fazla olduğuna dikkat çekiyor. Düğünlerde gösteriş için bu banknotların kullanıldığını anlatan esnaf, çakma doların tahtını çakma euronun salladığını anlattı. Eurodaki para birimin yüksek olmasının daha çok satışa neden olduğunu ifade eden esnaf, çakma paraların satışı ile en çok müzisyenlerden tepki aldıklarını belirtti.