MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Afyonkarahisar birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Parsak, parti içine fitne sokmak isteyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını söyledi.

Parsak, aday adayları tanıtım töreninde, aday tespitlerine yönelik tartışmalarla ilgili soruları cevapladı. Adayların merkez yoklaması suretiyle belirlendiğini, bunu sadece MHP değil, diğer partilerin de yaptığını ifade eden Parsak, "Partimiz kendi geleneklerine uygun sandık ya da internet üzerinden teşkilatların temayülünü yoklama eğilimine gitmiştir." dedi.

Türkiye’nin tamamında bir taraftan teşkilat temayülünü tespit etmek için 650 bin oy kullanıldığını ifade eden Parsak, “Son derece güvenilir bir yöntemle diğer taraftan teşkilatlarımızın ayrıca raporları alınmıştır. Bir taraftan vatandaşlarımızın yaklaşımları kamuoyu araştırmaları yapılmak suretiyle tespit edilmiştir. Bir diğer taraftan MHP önümüzdeki seçimlerde iktidara da hazırlanmaktadır. Sadece Afyonkarahisar özelinde söylemiyorum. MHP temel bir iktidarında kabinede, bakanlar kurulunda yer verebileceği isimleri de koymuştur. Çeşitli komisyonlarda görev yapabilecek üyeleri de göz önüne almak suretiyle bütün bu hassas dengeleri bir arada değerlendirmek suretiyle bir aday tespit çalışması yaptı.” diye konuştu.

"FİTNE ÇIKARMAK İSTİYORLAR"

“MHP’nin heyecanını fırsata çevirerek fitne çıkarmak isteyenlere hayal görürler.” diyen Parsak, şunları söyledi: “Ülkemizde ‘al başkanlığı ver özerkliği’ tartışmalarının yaşandığı bir dönemde HDP gibi bir siyasi bir parti olmanın ötesinde bir terör örgütü uzantısının Afyon’da liste çıkardığı bir dönemde içimize fitne sokmak isteyenler hayal görürler. Bize MHP iktidarı döneminde memurun, esnafın, işçinin derdi nasıl çözülecek, ülkenin sorunları nedir? Bunların da sorulması gerektiğini düşünüyorum.”