Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Üyesi ve Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu, hayal kurmanın girişimciliğin ilk adımı olduğunu söyledi.

GTO Meclis Üyesi ve Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, hayal kurmanın girişimciliğin ilk adımı olduğunu belirtti. TOBB Genç Girişimciler Gaziantep İcra Kurulu tarafından GTO’da düzenlenen “Tecrübe Paylaşımı” toplantısına katılan Nakıboğlu, iş yaşamında kazandığı bilgi ve tecrübeyi genç işadamlarıyla paylaştı.

Nakıboğlu, iş hayatına babasının yanında atıldığını belirterek, bugünlere çalışarak geldiğini söyledi. İlkokul öncesi çalışmaya başladığını söyleyen Nakıboğlu, şöyle devam etti: “Elmacı Pazarı’ndaki dükkanımızda çıraklığa başladım. İşe sabah namazıyla başlardık, o zaman işyerine geç gelmek çok ayıptı. Sabah ezanı camide kılındıktan sonra herkes dükkanını açardı. Şimdi sekizde, dokuzda hatta onda bile işe gidenler var. Müslümanın üzerine güneşin doğmaması lazım. Üç gün erken kalktığınızda bir gün kazanmış olursunuz. İş hayatında başarı özgüvenle geldi. Her şeyi tecrübe edecek vaktimiz yok ama tecrübeleri dinleyerek, okuyarak mesafe kat edebiliriz. İş yaşamında başarı istiyorsak kendimize güvenmeliyiz. Ancak karşısındakinin de akıllı olduğunu bilerek hareket etmeliyiz. Bir insanı alın, layık olmadığı yere koyun, eninde sonunda başarısız olur. Bu nedenle her kim olursa olsun, işiyle pişmesi, tecrübesiyle kıvama gelmesi gerekiyor. Hepinize tavsiyem başarıya ulaşanların izlerini takip etmeniz.”

“HAYAL KURUN, HAYALPEREST OLMAYIN”

Hayal kurmayı girişimciliğin ilk adımı olarak niteleyen Nakıboğlu, “Hayal kurmak girişimciliğin ilk adımıdır. Hayal kurun hayalperest olmayın. Hayallerimiz olmadan yaşayamayız. Ancak hayalperest olarak yapamayacağımız işlere de girişmemeliyiz. Tahsilinizi iyi yapın ve en az bir lisanı iyi bilin” ifadelerini kullandı.

Çocukların küçük yaşlardan itibaren işyerlerine götürülmesi gerektiğini savunan Nakıboğlu, kendisinin çocuk yaşlarda babasının yanında iş hayatına girdiğini ifade etti. Nakıboğlu, “Sizler de çocuklarınızı küçük yaşlarda iş yaşamına hazırlayın. Ben çocukluğum süresince çalıştım. Çocuklarınızı bu konuda eğitmeniz lazım. Çocuk her şeyi babadan beklememeli. Kendi ayaklarının üzerinde durabilmeyi öğrenmeli” şeklinde konuştu.

Her yıl kâr ve zararı hesapladıktan sonra “zekât fonunu” belirlediklerinin altını çizen Nakıboğlu, şunları kaydetti: “İlk günden beri aile büyüklerimizden böyle gördük. Atalarımız üç fakirin evine yemek göndermeden sofraya oturmazdı. Zekatınızı eksiksiz verin hırsa kapılmayın, her şeyi oluruna da bırakmayın, çalışın. Helal yemeye özen gösterin. Babama, ‘sizin çocukların niye hepsi abdestli namazlı ve çalışkan’ diye sormuşlar. Babam da ‘bunlara haram yedirmedim” demiş.”

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci de ilkini Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur ile yaptıkları tecrübe paylaşımı toplantısının ikincisine Cahit Nakıboğlu’nu davet ettiklerini söyledi. Yetkinşekerci, genç girişimcilere yol gösterecek, başarısıyla örnek olacak kişileri ağırlamaya devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Cahit Nakıboğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi. Toplantıya, GTO Başkanı Eyüp Bartık, GTO Meclis Başkanı Ali Yener, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve TOBB Gaziantep Genç Girişimciler İcra Kurulu üyeleri katıldı.