Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, nakliyat sektörünün SRC ve K1 belgeleri nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Peri, CHP iktidarında yeni düzenlemelerle şoförlerin mağduriyetine son vereceklerini ifade etti.

Gaziantep Nakliyatçılar Sitesi’ni ziyaret eden Peri, şoförlerin ve nakliyatçıların sorun ve önerilerini dinledi. Nakliyatçıların SRC belgesi ve K1 belgesi ile ilgili yoğun şikayetler aldıklarını belirten Peri, yeni bir düzenleme yapılmasının şart olduğunu dile getirdi. Sürücülerin sürekli cezalarla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Peri, “Nakliyatçılarımız mazotun yüksek olması nedeniyle zaten büyük sıkıntı içerisinde. Bir de belgeler nedeniyle cezalar kesilirse, mağdur olur. Takograf cihazı sorunu da ayrı bir dert. 10 bin liralık kamyona 2 bin 500 liralık cihaz taktırılmak isteniyor. Şoförlerimizin gücü yok.” dedi.

HABUR SORUNU ÇÖZÜLECEK

Peri, Gaziantep’teki nakliyatçıların birçoğunun Habur sınırı kapısını kullanarak ihraç ürünleri taşıdıklarına dikkat çekti. Habur sınır kapısında da sürekli sorunların oluştuğuna dikkat çeken Peri, “Bir kamyon veya TIR 15-20 gün beklemek zorunda kalıyor. Her geçen gün maliyeti artırıyor. Şoförlerimizin maliyetinin, aldığı parayı geçtiğine şahit oluyoruz. Ayrıca ihraç ürünü gönderen firmalar da karşıya ürün ulaştıramama sıkıntısı yaşıyor. Bu soruna çözüm bulmak için Habur sınır kapısı ile ilgili sorunu çözeceğiz. Günlerce beklemek zorunda kalınmayacak. Gerekirse kapılar çoğaltılacak.” diye konuştu.

ONBİNLERCE İNSANIN EKMEK KAPISI

Gaziantep’te ve bölgede on binlerce insanın nakliyat sektörü sayesinde ekmek yediğine dikkat çeken Peri, “Dolaylı olarak bu sektörden geçimini sağlayanlar da düşünülürse sayı daha da artıyor. Habur sınır kapısı ve belge sorunu çözülmeli. Bizim nakliyatçılarımız belgeler olmadan da taşımacılık yapıyordu ve işleri de çok iyiydi. Zaten ehliyeti olan insanlara belge şartı zorluk çıkarıyor. Eğer illa ki SRC belgesi de verilecekse, değişik çözümler üretilebilirdi. Maliyetini karşılayamayan nakliyatçılarımızın sorunları daha da büyütülmemeli” şeklinde konuştu.