Samsun Gelişim Merkezi Derneği (SAGEM) Başkanı Gündoğdu, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, yaşlıların namaza başka camilere gitmesini bahene edip zam yapmasına tepki gösterdi. Gündoğdu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı’yı eleştirerek, istifasını istedi.

SAGEM Başkanı Kürşad Gündoğdu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyonu'nun tramvaya yapacağı zammın gerekçesini, “65 yaş üstü vatandaşların namaz için ücretsiz olarak raylı sistemi kullanarak oturduğu yerden uzakta başka bir camiye gitmelerine” bağlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı’yı eleştirdi ve bu zihniyetin Samsun Büyük Şehir Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde daha fazla kalmasının daha büyük felaketlere sebebiyet vereceğini belirterek, Arlı’nın istifasını istedi.

SAGEM Başkanı Kürşad Gündoğdu, 4 Mart 2014 Tarihli Resmi Gazete’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları’ yönetmeliğine dikkat çekerek, “65 yaş ve üstü vatandaşların şehir içinde toplu taşıma araçlarında seyahatleri ücretsizdir. Yönetmeliğe göre 65 yaşın üzerindeki kadınlar ve erkekler şehir içinde yolcu taşıması yapan, demiryolları ve denizyolları araçlarından, belediyelere veya belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere ait taşıt araçlarından belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler. Belediyelerin kimin nereye gittiğinin takibini yapma yetkileri yoktur. İsteyen vatandaş istediği yere gidebilir. Zam gerekçesi olarak bakanlık tarafından çıkarılmış bir yönetmeliği göstermek aczin ifadesidir.” diye konuştu.

SAGEM Başkanı Gündoğdu, sosyal sorumluk bilinci kapsamında belediyelerin verdikleri hizmetlerin niteliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Gündoğdu, şöyle dedi: "Belediyeler, vermiş olduğu hizmetten kimlerin nasıl faydalanacağına bakmaksızın vatandaşlarına hizmet vermekle mükelleftir. Özellikle namaza giden vatandaşların bu haklarını ellerinden almak için SAMULAŞ’ın zarar ettiğini gerekçe gösteren Genel Sekreter Yardımcısının bir an önce istifa etmesini beklemek, bütün Samsunluların en doğal hakkıdır. AK Partili bir belediyenin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu bir yönetmeliği hiçe sayarak 65 yaş üstü vatandaşlardan ücret alma isteği toplumda büyük yanlış anlaşılmalara meydan verebileceğinden, alınan kararın Belediye Meclisi tarafından yeniden değerlendirilerek, bu yanlıştan derhal dönülmesi Samsun halkının temennisidir.”