Çanakkale Valiliği ve Eceabat Kaymakamlığı tarafından Ramazan Ayı'na özel olarak Gelibolu Yarımadası'ndaki Namazgah Tabyası'nda iftar programı düzenlendi. Tabyadaki iftara talep fazla olunca bazı vatandaşlar ayakta kaldı.

Gelibolu Yarımadası'nda Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir Köyü'nde, Kilitbahir Kalesi'nin yanındaki Namazgah Tabyası'nda, 11 ayın Sultanı Ramazan'a özel bir iftar programı hazırladı. İftara, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, çok sayıda bürokrat ve siyasetçi ile vatandaşlar katıldı. Çanakkale Savaşları sırasında boğaz savunmasında kullanılan, buradaki askerlerin namaz kıldığı bir mekan da olan Namazgah Tabyası'ndaki bonetlerin arasında açık havada kurulan masalara vatandaşlar iftar öncesi akın etti. İftar saat 19.15'den itibaren Türkiye'nin seçkin din ve ilim adamları Kuran-ı Kerim okudu, ilahiler söyledi.

Ardından sahneye çıkan sanatçı Ahmet Yenilmez, çocuklara dua ettirdi. Akşam ezanıyla birlikte iftar yemeği başladı. Tabldotla dağıtılan iftar yemeği mönüsünde mercimek çorbası, et kavurma, pilav ve aşure yer aldı. Gelibolu Yarımadası'nda Ramazan Ayı boyunca her akşam iftar programı düzenlenecek.