Narkotim Projesi kapsamında Yozgat Emniyet Müdürlüğü kurulan Narkotim hizmete açılarak ekipler göreve başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilave olarak geliştirilen proje, uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesini amaçlıyor.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, 2015 yılında 81 il ve 28 ilçe olmak üzere Türkiye genelinde uygulanılması hedeflenen Narkotim Projesi'nin, pilot illerin hemen ardından 2. etapta 18 ilde faaliyete geçirilmesi kararı alındığını söyledi. Akpınar, "Yozgat ilimizin 2. etap iller arasında bulunması güvenlik açısından ilimize verilen değerin bir göstergesidir. Proje, narkotik polisinin uyuşturucuya yönelik hali hazırdaki istihbari ve operasyonel çalışmalarına ilave olarak, önleme faaliyetidir. Amacımız, mahallinde yapılacak tespitler doğrultusunda en seri şekilde uyuşturucu sorununu, lokal düzeyde çözerek vatandaşımızın huzur ve güvenini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda Yozgat il merkezimiz ile birlikte Sorgun, Yerköy ve Boğazlıyan ilçelerimizde de Narkotim personelleri görevlendirilmiş ve ağırlıklı olarak bu ilçelerimizde de uyuşturucu suçlarına karşı kararlı mücadelemiz devam etmektedir." dedi.

Proje kapsamında 5 adet binek ve hafif ticari araçların Yozgat Emniyet Teşkilatı hizmetlerine kazandırıldığını kaydeden Akpınar, şu bilgileri verdi: "Proje kapsamında kendilerine görev yüklenen 19 personelimiz ile üniversitemizde, ilk ve ortaöğretim okulları ve çevrelerinde, internet kafeler de ilimiz terminalinde ve ilimiz merkezinde bulunan metruk binalarda, parklarda özetle halkımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde Narkotik konuları ile ilgili olarak görevlendirilmişlerdir. Yozgat ilimizin genel olarak uyuşturucu açısından çevre ve benzer iller ile kıyaslandığında daha iyi seviyede olduğumuz görülmektedir. Okul odaklı önleme faaliyetleri kapsamında Güvenli Okul Merkezi bünyesindeki rehber, psikolog ve çocuk şube görevlilerimiz tarafından gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerin yanı sıra Narkotim görevlilerince okullar civarında gerçekleştirilecek önleme faaliyetleri ile gençlerimizin uyuşturucu maddelerden korunmasını hedeflenmektedir. Bu bağlamda yaptığımız çalışmalar neticesinde ilimizde okullarımız civarında uyuşturucu satışı ve kullanımının sıfır konumunda olduğunu belirtmekte fayda vardır."

İl genelinde emniyet ekiplerinin 2014 yılında yapmış oldukları çalışmalara da değinen Akpınar, şöyle devam eti: "Yapılan çalışmalar neticesinde 266 kilo 741 gram esrar maddesi, 41 kilo toze esrar, 1 kilo 170 gram eroin, 274 adet uyuşturucu hap, 159 gram sentetik kannbinoid maddesi, 10 gram metamefetaminmaddesi, 96 kök Hint keneviri ele geçirilmiştir. 2015 yılı içerisinde ise 2 kilogram 19 gram esrar maddesi, 58 kilogram 39 gram toz esrar maddesi, 408 adet ecstasy hap, 78 gram sentetik kannobinoid maddesi, 60 gram metamfetamin maddesi, 18 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirilmiştir. Bu kapsamda Narkotim projesinin hayata geçtiği günden itibaren, narkotik yakalamaları ve planlı çalışmalarıda ivme kazanacak ve uyuşturucu suçlarına karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."