KALİDA'nın misafiri olarak Kahramanmaraş'a gelen Nizip Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (NASİAD)üyeleri, fabrikalarda incelemelerde bulundu. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren fabrikalarda incelemelerde bulunan Genç NASİAD üyesi heyet, şehrin ekonomisi ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldı. İş adamları arasında geliştirilmeye çalışılan diyalogun ticari işlere katkı sağlamasını umut ettiklerini söyleyen yetkililer TUSKON çatısı altında faaliyet gösteren derneklerin köprüler kurduğunu vurguladılar.

Genç NASİAD üyelerine Samir Mensucat hakkında bilgi veren işletmenin sahibi Fehmi Büyükdereli, Kahramanmaraş'ın Türkiye' de tekstil pazarında önemli bir yere sahip üreten bir şehir olduğunu söyledi. Kahramanmaraş'ın şu an sektörde çalışacak 3000 kişiye acil ihtiyacı olduğunu belirten Büyükdereli,  teknolojinin en son olanaklarıyla şekillenen teknik donanımı ve uzman kadrolaşmayı sağlayan fabrikaların başarıyı yakaladığını söyledi.

Heyet daha sonra organize sanayi bölgesinde yer alan Hascevher firmasını gezdi. Genç iş adamlarına fabrika hakkında bilgi veren Genel Müdür Fatih Dincer, “ Müşteri memnuniyetine önem veriyoruz. Ürün ve hizmet kalitesi prensipleri doğrultusunda, gelişen bilim ve teknolojinin ışığında kendini sürekli yeniliyoruz. Özellikle işletmemizde AR-Ge ve otomasyona ciddi yatırım yaptık.”dedi.

Heyet adına gezi sonunda değerlendirmede bulunan NASİAD Genel Sekreteri Uğur Bozkurt, "İlk gezimiz gayet verimli geçti. Değişik sektörden firmaları yakından inceleme olanağı bulduk. Yurtiçinde ki pazarları bu geziler ile yakinen yerinde görmüş oluyoruz. TUSKON çatısı altında yurtiçine ve yurtdışına ticari heyetlerimiz devam ediyor.   Bu formatta ki geziler ticaret hayatımızda ufkumuzun daha da genişlemesine vesile oluyor. İşadamları dernekleri arasında gelişen bu sıcak diyalog ekonomik gelişmelerimize de yansıyacak. Kahramanmaraş'la paylaşacak çok şey var.'' dedi.