Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Samsun İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği "Gençlik Yeni Anayasa İstiyor" programı Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Duygu Canbaş’ın moderatörlüğünü yaptığı programa spiker Buket Aydın ve hukukçu Bahadır Yenişehirlioğlu konuşmacı olarak katıldı. Programa ayrıca; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Samsun İŞKUR Müdürü Hasan Kılıçaslan, TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

"YENİ UFUKLARA YOL ALMAK LAZIM"

Programda bir konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Toplumun bütün dinamikleri mevcut olan bu elbiseyi içten içe dar buluyor. Yeni bir elbise dikmek lazım. Yeni bir formatta ülkenin yönetimiyle ilgili olaylarda sorumluluk almak lazım. Bir bakış açısı ortaya koymamız lazım. Eski formatlarla olaylara bakamayacağız. Artık yeni bir tempoyla yeni bir açılıma doğru yepyeni ufuklara doğru yol almamız lazım" dedi.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından program, spiker Buket Aydın ve hukukçu Bahadır Yenişehirlioğlu’nun yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili konuşmasıyla devam etti.