Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, operasyonlar hakkında müttefikleri bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla bugün gerçekleştirilen NATO Konseyi toplantısına işaret ederek, "Burada NATO'nun üzerine düşen ne ise bu adımı atmaya hazır olduğunu beyan edeceğine inanıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceği Çin ve Endonezya resmi ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Muş Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’a Allah’tan rahmet, ailesine de baş sağlığı dileyerek başladı.

"Seçim öncesinden beri teröristlerin, alçakça, haysiyetsizce, kalleşçe saldırılarında şehit verdiğimiz asker, polis, korucu olarak görev yapan tüm güvenlik görevlilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum." diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye teröristlerden de onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır. Bu bir süreçtir ve bu süreç aynı kararlılıkla devam edecektir. Gerek kırsalda gerek şehirlerde olsun elinde silahı veya molotofu, yüzünde maskesi olan herkes önce güvenlik güçlerimizden ardından adli kurumlarımızdan gereken cevabı alacaktır.”

ARTIK BU YETKİLERİN EN ETKİLİ ŞEKİLDE KULLANILMASI ŞARTTIR

Hem güvenlik güçlerinin hem savcı ve hakimlerin ihtiyaç duydukları yasal düzenlemelerin yapıldığını aktaran Erdoğan, şunları söyledi: "Artık bu yetkilerin en etkili şekilde kullanılması şarttır. Milletimizin sabrını zorlayan bu hainlere hak ettikleri şekilde karşılık verileceğinden milletimizin endişesi olmasın. Devletin yönetim kademelerindeki ilgili tüm sorumluların üzerlerine düşen görevleri süratle ve kararlı şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Türkiye adı ve amacı ne olursa olsun ülkesine ve milletine karşı ihanet içerisine giren her türlü paralel devlet yapılanmasıyla mücadele etme dirayetine sahiptir. Bu milletin ve devletin hoş görüsünü ve sabrını, vakarını istismar edenler hak ettikleri cevabı en kısa zamanda alacaklardır, almaya da başladılar.”

TÜRKİYE’NİN GÜNEY'DE VE KANDİL’DE VERDİĞİ MÜCADELE SIRADAN DEĞİLDİR

Bazı istismarların yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu istismarlar Türkiye’nin şu an güneyde verdiği mücadele gerekse Türkiye’nin Kandil’de ve içeride vermiş olduğu mücadele sıradan bir mücadele değildir. Eş zamanlı olarak gerek DEAŞ’la gerek diğer terör örgütleriyle verilmekte olan mücadele aslında bu ülkenin basit bir itibar mücadelesi de değildir. Sadece ve sadece milletimizin huzuruna, milletimizin can güvenliğine, mal güvenliğine kast edenlere karşı devletin üzerinde olan görevini yerine getirme mücadelesidir. Bunu sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Topraklarımızda huzura kast edenler, milletimizin güvenliğine kast edenler devletin üzerinde olan sorumluluğa da kast etmişlerdir ve bu sorumluluğun gereği de yerine getirilecektir.”

"İç Güvenlik Yasası’nın içeriğinde ne varsa bunlar sadece bir yasa olarak bilinmelidir ki yasal bir düzenlemenin kitaplar arasında kalması için yapılmamıştır." diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Eğer uygulamada sıkıntı varsa o zaman uygulayıcıların kendilerini test etmeleri gerekir. Buradan asla taviz verilemez. Şehirlerimizde, ilçe merkezlerinde, kırsalda nerede olursa olsun bu ülkenin her santimetre karesinde devlet vardır. Devlet bu varlığını bütün imkanlarıyla seferber etmek suretiyle ortaya koyacaktır. Süreç şu anda başlamıştır. Bu süreç herhangi bir rehavete fırsat vermeden de devam edecektir. Şu anda bazı dezenformasyonlar yapılmak suretiyle Türkiye’nin terör örgütleri arasında herhangi bir ayrıma gittiği gibi yakıştırmalar tamamıyla bir dezenformasyon olmanın yanında Türkiye’nin gücünü hazmedemeyenlerin ifadeleridir. Bazı dostlarımız işin farkındadır ama bazıları bu işin hala farkında değildir. Bu günler aynı zamanda dostlarımızı tanımanın da tefrik edildiği günlerdir. Bizler tüm devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla bu arada kurmuş olduğumuz tüm telefon diplomasisiyle, aynı zamanda bakanlarımızın kurduğu irtibatlarla kendilerine her şeyi çok açık anlatıyoruz. Sağolsun dostlar gerekli açıklamayı kararlı bir şekilde yapıyorlar.”

NATO'NUN ÜZERİNE DÜŞEN NE İSE BU ADIMI ATMAYA HAZIR OLDUĞUNU BEYAN EDECEĞİNE İNANIYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bugün bildiğiniz gibi NATO’nun da olağanüstü bir bu konuyu muhtevi toplantısı var. Burada da NATO'nun üzerine düşen ne ise bu adımı atmaya hazır olduğunu beyan edeceğine inanıyorum. En önemli olay Güney’de attığımız adımlardır. Bunun yanında Kandil’de ve içeride attığımız adımlardır, atacağımız adımlardır. Bugünlerde yapılanlar ‘bu iş bitmiştir’ anlamına gelmesin. Bundan sonraki süreçte de bunlar devam edecektir. Bu mücadelede görev alan güvenlik güçlerimize idari ve adli personelimize şahsım ve milletim adına başarılar diliyorum. Tüm milletime de duyurmak mecburiyetindeyim. Çünkü vatandaşlarımın da ellerindeki bilgileri, belgeleri güvenlik güçlerimize ulaştırmasının önemine de inanıyorum. Belgelerle birlikte yargıyı desteklemeleri, yargının süratle bunlar hakkında karar vermeleri beklenti içinde olan mağdur ve mazlumların gönlünü biraz olsun ferahlatacaktır.”

Sürecek...