Kürecik Füze Savunma Sistemi’nin bulunduğu NATO üssünde çalışan ABD vatandaşı Curtis Antrparker, Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a gıda paketleri bağışladı.

Kızılay Malatya Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre, NATO üssünde görevli Amerikan vatandaşı Curtis Antrparker, bir market alışverişi sırasında merakı üzerine Kızılay amblemli bağış standını ziyaret etti. ‘Burada ne yapılıyor’ sorusu üzerine Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Gazal Karalı ve Derya Arslan, Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahipleri için bağış topladıklarını, bunları daha sonra yoksul ailelere ulaştırdıklarını anlattı. Bu durumdan etkilenen Antrparker, ihtiyaç sahiplerine destek olmak için gıda paketleri alarak Kızılay’a teslim etti.

Kızılay Şube Başkanı Umut Yalçın, “Bu durum göstermektedir ki Türk Kızılay’ı uluslararası coğrafyada yapmış olduğu faaliyetlerle gerek bağışcılarımızın gerekse bağışcılarımız sayesinde ayakta kalan insanların güvenini kazanmış durumdadır. Böyle bir ailenin ferdi olmaktan onur duymaktayım ve yine Curtis Antrparker üzerinden tüm bağışçılarımıza da destekleri için şükranlarımı ve minnettarlığımı sunarım. Ramazan ayı münasebeti ile Kızılay olarak her vatandaşımızın bu heyecana ortak olmasını temenni eder bu hayırlı günlerde yardımlarınızın devamını dileriz.” dedi.