Aydın'ın Nazilli Belediyesi, kışa hazırlanmaya başladı. Mazgal, ızgara ve yağmur suyu kanalları elden geçirilerek temizleniyor.

Fen İşleri Müdürlüğü cadde, bulvar, sokak ve ana arterlerde mazgal ve yağmur suyu kanallarını temizlemeye başladı. İlçe sınırları içerisinde çeşitli bölgelerde çalışmalarına devam eden ekipler, rögar temizliğini cadde ve sokaklarda sürdürürken diğer taraftan tahrip olan rögarları tamir ediyor. Rögarların içine plastik şişe, ağaç yaprak ve parçaları, tamir ve tadilat malzemelerinin atılmaması için vatandaşları uyaran yetkililer, yaz boyunca birikmiş çöp ve pisliklerin tıkamaması için da çalışmalarına devam ediyor.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ilçede kışın yoğun yağış olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın, soğuk ve yağmurlu günlerde su baskını sıkıntısı yaşamaması için kış başlamadan önlemimizi alıyoruz. Yapılan kanal temizleme çalışmalarında, cadde ve sokaklar üzerindeki yağmur suyu kanalları ve kanalizasyon kanallarının ızgaraları kaldırılıp içlerinde biriken kum, kâğıt, yaprak ve sigara izmaritleri gibi birikintiler, kalın bir hortumu olan vakumlama sistemiyle çekildiği gibi biriken kumlar da küreklerle temizlenerek, kanal içine tazyikli su sıkılıyor. Bu şekilde kanalın tamamen açılması sağlandıktan sonra ilaçlamaları da yapılarak, yaz boyu sıcakların etkisiyle oluşan koku ve böceklenme giderilmiş oluyor.” dedi.