Türkiye'yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk operasyonunu gerçekleştiren emniyet müdürlerinden eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç gözaltına alındı. Ardıç, gözaltı öncesi yaptığı açıklamada, “Kendi haram saltanatlarını korumak adına, vatan evlatlarını ateşe atanları bu milletin, bu devletin istikbalini tehlikeye atanları önce Allah’a havale ediyorum sonra millete havale ediyorum.” dedi.

Nazmi Ardıç, gözaltı kararı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kendisinin ve gözaltına alınan diğer polislerin tamamen suçsuz olduğunu söyleyen Ardıç, “Allah’a binlerce kez şükürler olsun ki ne ben ne de arkadaşlarım, bu zamana kadar hesabını vermeyeceğimiz en küçük bir şey yapmadık. Biz vatanımıza hizmet etmek, bu milletin hizmetkarı olmaktan başka bir derdin, bir davanın temsilcisi değiliz. Hayatımız boyunca da bunu yaptık, ve hayatımız boyunca yaptığımız geçmişimiz de ortadadır. Bize iftira atanlar bize casus diyenler bize hain diyenler, yolsuzlukların hesabını vermediler, sıfırladıkları paraların hesabını vermediler, bu millete bu hesabı vermeden gelip bize iftira atmak alçaklıktır ve bu alçaklığın hesabını bir gün mutlaka vereceklerdir.” ifadelerini kullandı.

“Biz bir gün mutlaka bu süreç bittiğinde yeniden döneceğiz, yeniden döndüğümüzde hesap sormak adına döneceğiz.” diyen Ardıç, “Bu hesap bizim şahsi hesabımız olmayacak. Bu millet adına, bu devlet adına, milletimizin bekası adına, bu ülkenin, bu milletin geleceğini tehdit eden, geleceğini tehlikeye atan, kendi istikballeri adına, kendi haram saltanatlarını koruma adına bunu yapan insanlara ve bunların uşaklarına gereken hesabı günü geldiğinde inşallah soracağız. Bu hesabın sorulma günü geldiğinde de Allah bunu bütün milletimize gösterecek. Gelecekte inşallah her şeyin aydınlandığı, bütün iftiraların iftira olduğunun anlaşıldığı bir günü göreceğimize eminim. Bugün hesap vermeyenlerin hesap verecekleri günün de geleceğine eminim.” şeklinde konuştu.

‘YANDAŞLARINA DEMOKRAT OLANLAR, DERNEĞE TAHAMMÜL EDEMEDİ’

Kurdukları Çağın Mağdurları Derneği ve bağımsız milletvekili adaylığına tahammül edemediklerini belirten Ardıç, şöyle devam etti: “Milletvekilliği adaylığım vardı. Bir de dernek kuruluşumuz oldu malumunuz Çağın Mağdurları Derneği bugün akşam açılışını yapacaktık. Bu derneğin açılışını da iptal ettiler. Başka bir otelle anlaştık bunu da iptal ettiler. Yeni Türkiye’nin demokrasisi sanırım bu. Kendi yandaşlarına demokrat olanlar, bir dernek açılışına tahammül edemediler. Diyorlardı ya hani, ‘üniformanızı çıkarın, cübbenizi çıkarın gelin’ diyorlardı. Üniformamızı üzerimizden zorla çıkarttılar, bu seçim yarışı için geldik. Ama buna bile tahammül edemediler. Buna tahammül edemediklerinden dolayı bu algı operasyonlarını organize ediyorlar. Bu algı süreçlerinin hakikatini milletimizin anlayacağına eminim, bu süreçte milletimizden sağduyu bekliyorum. Meseleleri vicdanlı olarak yorumlamalarını, ön yargısız olarak bakmalarını bekliyorum, bizim milletimizin vicdanı bu meselelerin hakikatini tartmaya yeter. Bu milletin tarihte oynamış olduğu misyon ortadadır. Gelecekte de inşallah büyük misyonlar ifa edecektir.”

‘BÜTÜN OPERASYONLARIN GAYESİ 17-25 ARALIK’I KAPATMAK’

Operasyonlardaki tüm gayenin 17-25 Aralık büyük yolsuzluk soruşturmasını kapatmak olduğunu vurgulayan Ardıç, “Yolsuzlukların üzerini örtmek adına vatan evlatlarına iftira atıyorlar. Bu iftiraların tüm sebebi, kendilerinin yolsuzlukla suçlanmış olmaları ve bunun hesabını vermemiş olmaları. Bugüne kadar 17-25 Aralık’ta delilendirilmiş hadiselerle ilgili millete iki satırlık izahat yaptıklarını gördünüz mü? Bunu görmediniz, buna şahit olmadınız. Çünkü veremezler bu hesabı. Ne olursa olsun bu hesabı veremeyecekler ve bir gün bunun hesabı mutlaka sorulacak. Meclis’e gelmemizden ve orada 17-25 Aralık fezlekelerini gündeme getirmemizden çekiniyorlar. Sadece bağımsız olmamamıza bile tahammül edemediler. Acaba yarın ne yapacaklar seçilirsek?” ifadelerini kullandı.

ANNE AYŞE ARDIÇ: BENİM ÇOCUĞUM HARAM YEMEDİ

Oğlu Nazmi Ardıç ile helalleşen anne Ayşe Ardıç da oğlunun suçsuz olduğuna vurgu yaparak, “Helal olsun yavrum, senin bir kötülüğünü görmedim. Bütün polislere de dua ediyorum.” dedi. Anne Ardıç, yakınlarını da sakinleştirerek, “Ben ağlamaya gelmedim. Dimdiğiz ayaktayız. Benim çocuğum suçlu değil, benim çocuğum görevini yaptı. Ben çocuğuma helal süt emzirmiş helal ekmek yedirmişim. Hiçbir zaman için haram yedirmedim çocuğuma. Desinler ki casustu, şu idi bu idi. Bir Türkiye’ye sorsunlar benim çocuğumu. Benim çocuğum girer, aslanlar gibi de çıkar inşallah. Operasyon yaptılar, bu suç bulamadılar. Şimdi seçime atıldı. Önünü kesmeye çalışıyorlar.”