Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Dağlıca bölgesinde bölücü örgüt saldırısında çok sayıda şehit ve yaralı asker olduğu yönündeki henüz teyit edilmemiş bilgilerin tüm ulusu endişeye ve üzüntüye boğduğunu vurguladı.

Bilgin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ulusu ve toprağıyla bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden mehmetçiklere şükran, gazilere minnet duyulduğunu kaydetti. Bilgin, “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Devletin, hükümetin ve öncelikle kahraman ordumuzun bölücü örgütün gerek şehir merkezlerindeki yapılanmasının gerekse yurt içi ve dışı dağlardaki varlığının yok edilmesi için her türlü tedbiri alacağından eminiz. Bu melanet sona erdirilmeli, Türkiye huzura tekrar kavuşturulmalıdır.” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, ‘açılım’ döneminde bölücü örgütün silah, mühimmat takviyesi ve yeni eleman devşirmesine göz yumulduğu izleniminin yanlış olduğuna inanmak istediğini ancak gelişmelerin bu menfur durumu doğrular nitelikte olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Bölgenin zor fiziki ve iklim şartları nedeniyle sağlıklı bilgi almanın zorluğuna rağmen Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir an önce durumla ilgili ayrıntılı ve tatmin edici açıklama beklendiğini ifade eden Bilgin, bu acı olay üzerinden polemik yapılmaması, olay bahane edilerek taşkınlıklara sebebiyet verilmemesi çağrısında bulundu. Bilgin, “Bölücü örgütün böyle eylemlerle toplumda nifak, infial yaratmayı amaçladığının unutulmamasında yarar vardır.” dedi.