"Çözüm sürecine karşı olanlar şimdi 'Aydınlar Grubu' kuruyor" 

Kadaş, 1 Kasım 2015 genel seçiminin ardından, bölge halkının hayal kırıklığı yaşadığını iddia ederek, şu açıklamada bulundu: 

"Son seçimde halk hep barış sözcükleri kullanan, 'bizden biridir' diye gördükleri bir partiye yöneldi ama barış diyen insanların seçimden sonra tam tersi hareket etmeye başladıklarını gördüler. Mecliste halk için iyi bir şeyler yapma imkanı varken, ölümlere sebebiyet veren, evlerin, dükkanların yağmalanmasına neden olan söylemleri görünce, gerçek yüzlerini gördüler. Diyarbakır Sur'da teröristler sokakları sardı, oradaki vatandaşlar 'Arada Kürt olmayan, eli silahlı, başka ülkenin vatandaşlarını görüyoruz' diyorlar. Şaşkınlar." 

"Vatandaş PKK'yı kustu artık, kalıntıları temizlemek herkese düşüyor"

Terör olaylarının yeniden başlamasıyla Kürt halkının kendini yalnız hissettiği tespitini paylaşan Kadaş, şunlara vurgu yaptı: 

"Doğu'daki insanlarımızın şu anda devleti yanında hissetmesi çok önemli. Vatandaş PKK'yı kustu artık, sadece bir takım kalıntıları var ve temizlemek herkese düşüyor. Bir DHKP-C'li nasıl Türk halkını temsil edemiyorsa, bir PKK'lı da Kürt halkını temsil edemez. Ben ne kadar Diyarbakırlıysam, o kadar da İstanbulluyum. Bir İstanbullu da, benim kadar Diyarbakırlıdır. Bu ülke hepimizindir."