Adana’nın merkez ilçe Seyhan Belediyesi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğiyle ‘Süleyman Özgentürk’ anısına TEGV 20. yıl etkinliği düzenlendi.

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa katılan Gazeteci, Belgesel ve Program Yapımcısı Nebil Özgentürk, babası Süleyman Özgentürk'ü anlatırken gözyaşlarına boğuldu. 400'e yakın belgesel çektiğini ifade eden Öğentürk, "Varlığım, kendi geçmişim ile ilgili ilk kez bu kürsüde konuşacağım. 400'e yakın belgesel yaptım. Babamdan tevazuyu da öğrenmişiz galiba. 'Kendini çok anlatma' derdi bana. 'Başkalarını anlat' derdi. Oysa babam da bir belgeseli çoktan hak ediyordu aslında. Ben bu belgeselleri, Yaşar Kemal'leri, Rıfat Ilgaz'ları, İlhan Selçuk'ları, Can Yücel'leri ondan öğrenmiştim. Bu ülkenin güzel insanlarının hikayelerini 12 yaşındayken kendisi bana anlatırdı. Muhteşem bir tarih bilgisi vardı. Babam çok hak ediyordu aslında bir belgeselinin yapılmasını ama ısrarla o koca koca ekranlarda, dev kanallarda bir türlü 'babasını anlattı' dedirtmemek için mi, bilmiyorum bir kompleksten galiba... ortada bu kadar ünlü insan varken ne derlerdi bilmiyorum olmadı işte yapmadım. Beki de babamdan öğrendiğim şey buydu." dedi.

Süleyman Özgentürk'ün örnek alınması gereken bir insan olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, önemli bir insanı anmaktan, etkinliğe katkı koymaktan onur duyduğunu söyledi. Karalar, "Bu tür insanları anmalıyız, meziyetlerini duyurmalıyız ki bu tür insanları örnek alsınlar. Çünkü böyle insanlar kalmadı. Süleyman Özgentürk çok aydın bir insandı. Herkesin okuması için çalışmış, okumanın önemlini anlatmış. Okul yapımında önemli katkıları olmuş. Kendi malını mülkünü eğitim için hibe etmiş, bir dayanışma insanıydı. İnsanların dayanışmasını çok önemserdi. Böyle bir insanı anmaktan onur duyuyorum." ifadelerini kullandı.