AK Parti Dulkadiroğlu İlçesi Belediye Başanlığı için aday adaylığını açıklayan AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Anadolu Ajansı (AA) Kahramanmaraş Büro Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Okay, ziyarette yaptığı konuşmada, 12 yıl boyunca AK Parti çatısı altında Kahramanmaraş'a hizmet ettiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye kanunuyla kentte yeni iki ilçenin oluşturulduğunu anımsatan Okay, şunları kaydetti: "Kahraman şehrimiz büyükşehir oldu. Büyükşehir yapılanmasıyla birlikte iki tane yeni ilçe oluşturuldu. Siyasi partiler bu yapıya göre ilçelerde teşkilatlarını oluşturdular. AK Parti olarak Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığına Ömer Oruç Bilal Debgici, 12 Şubat ilçesine de Ahmet Özdemir arkadaşlarımız getirildi. Bizde teşkilatlarımıza veda etmiştik. Dün itibariyle de Dulkadiroğlu ilçe belediyesine AK Parti'den aday adayı olma düşüncemizi belirttik. Bu fikrimizi kamoyuyla paylaşıyoruz" dedi.

Belediye başkanlığının ağır bir sorumluluk olduğunu belirten Okay, "Hayırlıysa, hizmet edebileceksek ve bölgeye faydalı olabileceksek inşallah bize nasip olur bu görev. Allah utandırmaz inşallah" ifadelerini kullandı.

Sıfırdan bir ilçe kurulumunun zorlukları olduğu gibi kolaylıklarının da bulunduğunu kaydeden Okay, doğru ve güzel bir şekilde planlanmış bir yapı oluşturması halinde önümüzdeki 40-50 yıl ilçenin rahat bir şekilde organize edilmiş olacağını belirtti.

Okay, sıfırdan yapılanmanın getireceği fırsatları hazırlanan projelerle biraz daha geliştirme planlarının olduğunu belirterek, "Partimizin adaylık konusundaki kararı ortaya çıksın, projelerimizi daha ayrıntılı anlatacağız" şeklinde konuştu.

AA Kahramanmaraş Büro Müdürü İsmail Hakkı Demir ise AA'nın ulusal ve uluslararası alanda yaptığı yenilikler hakkında Okay'a bilgi verdi.