Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, terör örgütü PKK’nın büyümesine neden olanların bugün baş edemez hale geldiklerini belirterek, “Bu sürecin çözümü legal yada illegal ülkücüler sayesinde olacaktır” diyerek terör örgütüne gözdağı verdi.

Erciyes Türk Kurultayı Erciyes Dağı Tekir Yaylası’nda gerçekleştirildi. MHP Genel Devlet Bahçeli’nin 8 yıl önce bitirdiği Erciyes Zafer Kurultayı’nı sürdüren bir grup Ülkücü, 30 kişiyle başladıkları Erciyes Türk Kurultayı’nı 7’inci yılında da devam ettirdi. Erciyes Dağı Tekir Yaylası’nda gerçekleştirilen kurultay öncesinde vatandaşlar yaylaya yüzlerce çadır kurarak geceden itibaren konakladı ve ertesi günkü kurultay programını takip etti. Kurultayla ilgili bilgi veren Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, “Bu kurultay bize rahmetli Başbuğumuzun emanetidir” diyerek, kurultayın amacıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Başbuğ yadigarını bütün engellemelere rağmen yapmaya çalışıyoruz. Bizi bölmek, engellemek, kurultay yapılmayacak diye asılsız dedikodularda yayıyorlar ama biz ısrarla bu kurultaya devam ediyoruz. Biz burada Türklüğün sorunlarını dile getirip, masaya yatırıp, Başbuğumuzun emanetine sahip çıkıyoruz. MHP genel merkezi bu kurultayı lağvetti ama Rabbim yaşatmasını bize nasip etti. Burada Türk dünyasının yaşadığı sorunları konup, dünya kamuoyuna duyurmak istiyoruz.”

'BU İŞİN TERMOMETRESİ İSE MHP’DİR. ANCAK MHP BUGÜN YANLIŞ ELLERDE'

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun ortada olduğunu ifade eden Dinçer, açıklamasına şöyle devam etti; “Türkiye’nin geldiği durum çok acı. Bu kurultayların eski şaşalı günlerine dönmesi lazım. Türk milletinin beka sorunu var. Suriye ve Irak’ta Türkmen katliamların hat safhada. Köpek eti yiyen bir millet bugün Türkistanlı kardeşlerimizin etini yiyor. Bunun yanında sınırlarımızdaki tehlike ülkemize taşmış durumda. Çözüm süreci adı altında paye vererek PKK’nın büyümesine sebep olanlar, şimdi PKK ile baş edemez haldeler. Askerimiz, polisimiz şehit oluyor. Hükümet buna çare bulamıyor. Bu nedenle sürecin çözümü, kurtuluşu legal ya da illegal, ülkücüler sayesinde olacaktır. Ülkücüler bu işin tek çözüm adresidir. Bu işin termometresi ise MHP’dir. Ancak MHP bugün yanlış ellerde. Bu hükümetin ve PKK’nın azmasının tek sebebi MHP’dir. MHP yanlış ellerde olduğu için ve kendi alanında çıkması nedeniyle bugün bu sorunlarla karşı karşıyayız. İnşallah eninde sonunda birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunları çözeceğiz. MHP bizim partimizdir. MHP bizimdir.”

'MHP’NİN GENEL BAŞKANI DEĞİŞTİĞİNDE, İSTEYEN BURAYI LAĞVEDEMEYECEK'

Daha önce kurultaya, 30 kişiyle taş üstünde oturarak başladıklarını dile getiren Dinçer, bugün binlerce kişinin kurultaya sayesinde bir araya gelip buluştuğunu ifade etti. Dinçer, “Sayımız az ama nitelikli. Her yıl daha da artarak devam ediyoruz. Bu yıl aldığımız kararla kurultayı kurumsallaştırmak istiyoruz. MHP’nin genel başkanı değiştiğinde isteyen burayı lağvedemeyecek. Bu kararı aldık, bundan sonra bu anlayışla devam edecek. Burada aynı zamanda Suriye ve Irak’tan gelen Türkmen kardeşlerimizin temsilciler de var. Onlar problemlerini anlayacaklar. Dinlediğimiz kadarıyla orada da durum vahim. Bize anlatılan çok zulüm ve çile çekiyorlar. Hükümetin söylediği birçok yalanın, gerçeğini söylüyorlar. Hükümet herkese yardım ediyoruz diyor ama Türkmenlere yardım edilmediğini ve adeta kaderleri ile baş başa bırakıldıklarını belirtiyorlar. Araplar, Kürtler rahatça sınırları aşıp Türkiye’ye giriyor ama Türkmenler aynı rahatlıklar giremiyor. İşte bu yaşanan problemleri konuşup, çözüm önerilerimizi kurultayla kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Kur’an-ı Kerim okunması, dua yapılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Erciyes Türk Kurultayı’nın açılış konuşmasını ise Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer yaptı.

İSMAİL TÜRÜT, TERÖR ÖRGÜTÜNE ŞARKI SÖZLERİYLE TEPKİ GÖSTERDİ

Daha sonra kürsüye çıkan sanatçı Ozan Arif, selamlama konuşması yaptıktan sonra sahneye Karadenizli ünlü sanatçı İsmail Türüt ile Esat Kabaklı’ya bıraktı. İsmail Türüt, son anda katıldığı kurultaya gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, yine son anda sözlerini kaleme aldığı şarkısı seslendirdi. Türüt’ün şarkı sözleri ise ülkede son dönemde terör örgütünün yaptığı saldırılar, gelen acı şehit haberleri ile ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik girişimde bulunanlara yönelikti. Türüt, ülkede yaşanan terör olaylarından etkilenerek hemen kaleme aldığı “Alçaktır, şerefsizdir askere kurşun atan” sözlerinin yer aldığı şarkısını söyledi. Terör örgütüne tepkisini dile getiren Türüt, aynı şarkı sözlerinde birlik ve beraberliğe vurgu yapan ifadeler kullandı.