Antalya’nın Kemer ilçesinde kaybolduktan 7 gün sonra bulunan 3 yabancı öğrencinin nehir suyu içip böcek yiyerek hayatta kaldığı ortaya çıktı.

Kurtarıldıktan sonra Kemer Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yabancı öğrenciler İngiliz David James Alan Mackie ile Hollandalı Marje de Grott ve Frisa Ann Antony de Vries’in sağlık durumunun iyi olduğu tespit edildi. Gençlerin sağlık durumu hakkında bilgi veren doktor Levent Mumbuç, "Genel sağlık durumları iyi. Açlık ve yorgunluğa bağlı halsizlikleri var. Bölgemizin yağışlı ve nehirlerin bol olmasından dolayı 7gün boyunca nehir suyu içerek vücutlarının sağlıklı kalmasını sağlamışlar. Çeşitli böcekler ve küçük meyvelerle beslendiklerini ifade ediyorlar. Bunlar da onlar adına olumlu sonuç doğurmuş. Gece soğukta birbirlerine sokularak, birbirlerinin vücut ısılarından faydalanmışlar." diye konuştu. Mumbuç, hastanelerinde gözlem altında tuttukları gençlerin kan tahlillerini yaptıklarını, hayati tehlikelerinin bulunmadığını, biraz kilo kaybı ve kas zayıflığı olduğu bilgisini verdi.

İngiliz gencin babası Christopher Mackie, oğlunu karşısında gördüğü andaki duygularını kelimelerle anlatmasının mümkün olmadığını belirterek, "Türk makamlarına ve Türk insanlarına çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı bulmak için harcamış oldukları gönüllülük çok önemliydi. Her zaman bizim için yaptıklarına minnettar olacağız. Aslında oğlum şahsen gelip teşekkür edemediği için şu an hayal kırıklığına uğramış durumda." şeklinde konuştu.

İsmini vermeyen Hollandalı genç erkeğin annesi, çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Herkese çok teşekkür diyoruz. Kaybolmalarıyla bu kadar kişinin ilgileneceğini tahmin bile edemezlerdi. O yüzden çok şaşkınlar. Tek düşündükleri ‘Nerede kaldı bu helikopter? Nerede bu insanlar? Biz artık pijamalarımızı giyip dinlenmek istiyoruz.’ olmuş. Geldiklerinde onca kişiyi karşılarında görünce çok şaşırmışlar. Şimdi anladılar onca insanın toplandığını. Ve herkese çok teşekkür ediyorlar, biz de çok teşekkür ediyoruz."