Sıcak ve nemli havadan bunalan Antalya'nın Manavgat ilçesine tatile gelen yerli ve yabancı turistler, denize girerek serinliyor. Manavgat'ta hava sıcaklığı 34, nispi nem oranı yüzde 81'e ulaşınca tatile gelenler ve yerli halk plajların yolunu tuttu.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre ilçede 29 Temmuz tarihine kadar en yüksek hava sıcaklığının 41, en düşük ise 23 derece olacağı belirtildi. Nispi nem oranı ise yüzde 78 ile 89 arasında seyir takip edeceği belirtildi.

KALP HASTALARI DENİZDE UZUN MESAFE AÇILMAMALI

Manavgat Sağlık Derneği Başkan Yardımcısı Kardiyoloji Uzmanı Op.Dr. Fatih Demircioğlu, kalp rahatsızlığı olanlar öğle sıcağında dışarı çıkmama uyarısında bulundu. Yazın beslenmelerin yağlık yiyeceklerinden uzak, sıvı ağırlıklı olmasına özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Demircioğlu, "Kalp hastaları özellikler 11.00 ile 16.00 sularında sıcak havada dışarı çıkmasın. İşi olanlar da mutlaka bir yardımcı eşliğinde çıksın. Kalp rahatsızlığı olan serinlemek için denizde girmede uzun mesafe açılmamalı. Kalp rahatsızlığı olanlar yüzmeye bağlı yorulabiliyor. Bölgemizde genelde kalp rahatsızlığı olan turistler denizde girdikten sonra hayatlarını kaybediyor. Bunların yüzde 95'i kalp rahatsızlığına bağlı boğulma oluyor. Kalp hastaları sıcak havada güneşli havada kalmaktan uzak durmalı." diye konuştu.

DENİZ SUYU PİŞİKİ YOK EDİYOR

Öte yandan Hisar Tıp Merkezi Çocuk Hastalıkları Doktoru Ferhan Yerebakan, nemli havada oluşan pişik ve isiliğe karşı en iyi ilacın deniz suyu olduğunu söyledi. Babaların çocuklarında ve kendilerinde oluşan pişiklere karşı denize girmeyi tavsiye eden Yerebakan, "Pişiklerin en iyi ilacı deniz suyudur. Denize girince pişik ve isilik kısa sürede kaybolur. Pişik olan çocuklar denizle buluşmalı." ifadesini kullandı.