Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda bölgesel gelişmede üniversitelerin rolünün değerlendirildiği ‘Üniversitelerin Bölgesel Gelişmeye Katkısı Odaklı Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

YÖK tarafından ilki Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen toplantının ikincisi Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile Ordu, Adana Ahi Evran, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bilecik, Bozok, Bursa Teknik, Çankırı Karatekin, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Hitit, Karabük, Karamanoğlu Mehmet Bey, Kastamonu, Kırklareli, Kilis 7 Aralık, Mehmet Akif Ersoy, Namık Kemal, Osmaniye Korkut Ata, Recep Tayyip Erdoğan, Sinop, Uşak ve Yalova Üniversitesi rektörleri katıldı.

Açılış konuşmasını YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın yaptığı toplantıda, ülkelerin gelişme ve kalkınma odaklı stratejileri çerçevesinde ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşılmasına yönelik olarak hazırlanan ‘Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi’ kapsamında üniversitelerin bulundukları bölgeye olan sosyal, ekonomik, kültürel, sportif ve bilimsel katkıları değerlendirildi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, ülkenin ve bölgenin kalkınma hedefleri çerçevesinde şehir ve üniversite işbirliğinin Nevşehir’e olan katkılarını değerlendirdi. Bu anlamda üniversitenin iktisadi, kültürel, sportif ve bilimsel anlamda ortaya koyduğu çalışmaları ve hedefleri katılımcılarla paylaştı.