Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Toplum Kongresi’nin öncülük ettiği Nevruz Bayramı kutlamaları, bu yıl Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden başlayacak. Suruç’taki kutlamaya, Kobani’de IŞİD’le savaşan PYD yöneticilerinin yanı sıra Kobani Kantonunun Başkanı Enver Müslim de katılacak.

Diyarbakır’da aralarında Nevruz Tertip Komitesi üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanlarından oluşan bir heyet Nevruz kutlamalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. DTK üyesi Hilmi Aydoğdu, bu yıl Nevruz’un Suruç’ta büyük bir katılımla kutlanacağını belirtti. Aydoğdu, Suruç’ta Kobani zaferi ile Nevruz’un bir arada kutlanacağını belirterek, kutlamalara Suriye’nin Rojava bölgesinden siyasetçi ve yöneticilerinin katılacağını söyledi. YPG mensuplarının katılıp katılmayacağı sorusu üzerine Aydoğdu, YPG ve PYD mensuplarını temsilen yöneticilerinin heyet olarak katılacağını dile getirdi.

DİYARBAKIR NEVRUZUNDA 3 BİN KİŞİ GÖREV ALACAK

Aydoğdu, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında 3 bin kişinin görevlendirildiğini belirtti. Aydoğdu, “Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da görevli arkadaşlar hiçbir aksaklığa izin vermeyecek. Gerekli çalışmaları yapacaklar.” dedi. Aydoğdu, bir soru üzerine ise Nevruz’la ilgili gerekli yerlere başvurduklarını ve yasal olarak hiçbir sorunun çıkacağına inanmadıklarını dile getirdi.

Aydoğdu, terör örgütü IŞİD’in sosyal medya hesapları üzerinden Nevruz kutlamaları için tehditler savurduğu sorusuna karşılık, “IŞİD psikolojik bir savaş yürütüyor. Biz o tür haberleri ya da sosyal medya paylaşımlarını dikkate ve ciddiye almıyoruz.” ifadelerini kullandı.