Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde, sözde PKK bayrağının açılması gerginliğe sebep oldu. Olayın duyulmasının ardından dışarıdan gelen bir grup, PKK bayrağı açan grup ile taşlı, sopalı kavgaya tutuştu. Olaya müdahale eden polis ile öğrenci arasında arbede yaşandı.

Cebeci Kampüsünde bir grup öğrenci 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamalarını bahane ederek Abdullah Öcalan ve PKK’nın sözde bayrağını açtı. Bunun duyulmasıyla dışarıdan gelen yaklaşık 100 kişilik grup kampüsü bastı. Grup kampüs içindeki fakülte camlarına zarar verirken buradaki öğrencilerle de kısa süreli taşlı, sopalı kavga etti. Kampüs içindeki öğrencilerin toplanmasıyla dışarıdan gelen grup kampüsten ayrıldı. Olayın duyulmasıyla bölgeye çok sayıda Çevik Kuvvet polisi sevk edildi. Çevik Kuvvet polisi dışarı çıkan karşıt grubu kampüs çevresinden hızla uzaklaştırdı. Bu sırada Çevik Kuvvet ile karşıt grup arasında arbede yaşandı.

Karşıt görüşlü gurubun kampüsten ayrılmasıyla kampüs önünde öğrenciler toplanmaya başladı. Bir süre burada bekleyen öğrenciler Havai fişek attı. Grup, Kızılay’a yürümek istedi. Polis ekipleri grubun yürümesine izin vermedi.

Okul içerisindeki öğrencilerin dağılması sırasında bir öğrenci ile sivil polis arasında arbede yaşandı. Araya giren Çevik Kuvvet polisleri öğrenciyi olay yerinden uzaklaştırdı. Arbedeyi gören dışarı çıkan öğrenciler sloganlar atarak tekrar okula girdi. Grup, bir süre daha bekledikten sonra bireysel olarak okuldan ayrıldı.