Nevşehir Barosu Başkanı Mustafa Necmi Öncül, İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesi ile ilgili olarak, "Yapılan saldırı aslında hepimizedir. Avukatlarımız ve Barolarımız yapılan saldırıya hep birlikte karşı koymuşlar ve saldırıyı lanetlemektedirler." dedi.

Konu ile ilgili Nevşehir Barosu’ndaki makam odasında basın açıklaması yapan ve üzüntüsünü dile getire Başkan Necmi Öncül, olayın tüm millete karşı yapıldığını kaydederek milli birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Çağlayan Adliyesi'nde meydana gelen, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi olayının herkesi derinden üzdüğünü belirten Öncül, şöyle devam etti: "Kendisine Allah’ dan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yapılan saldırı aslında hepimizedir. Avukatlarımız ve Barolarımız yapılan saldırıya hep birlikte karşı koymuşlar ve saldırıyı lanetlemektedirler. Saldırı bütün milletimizi derinden üzdüğü gibi, Avukatlarımızı da derinden üzmüş, bütün barolarımız ve Barolar Birliği saldırıyı sert bir şekilde kınamışlardır. Avukatların yargı camiasının kurucu unsurlarından biri olduğu, yapılan saldırının aslında hepimize karşı yapıldığı açıkça ortadadır. Milli birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekmektedir."

Öncül, bir takım medya organlarında, sanki saldırıyı avukat yapmış gibi bir algı yaratılmak istendiğini ifade ederek, kendilerini adeta hedef haline getirmek isteyenler olduğunu söyledi. Olayın bir terör saldırısı olduğunu ve avukatlarla ilgisi bulunmadığını anlatan Öncül, güvenlik zafiyetinin avukatlara mal edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Teröristin avukat geçiş sistemi ile sahte kimlik kullanmasının, elinde cübbe taşımasının güvenlik zafiyetinden kaynaklanan hususlar olduğuna dikkat çeken Öncül, geçiş sisteminin kuralına uygun kullanılması halinde sahte kimlikle sistemden geçmenin mümkün olmayacağını ifade etti.

Adliye saraylarının, avukatlarında işyerleri olduğunun altını çizen Öncül, "Güvenli adliye saraylarının olması hepimizin ortak dileğidir. Ortak ve rasyonel akılla objektif yapılacak düzenlemelerin her zaman yanında olduğumuzu bildirmekteyiz. Olayın sıcaklığı ile menfur saldırının faturasının avukatlara çıkarılmasına karşı çıkmaktayız. Menfur olayla ilgili avukatlara yönelik haksız ithamlara ve asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmaktayız. Milli birlik ve beraberlik içinde yargı camiamız ile avukatlarımızın bir bütün olduğunu, bütün avukatlarımızın savcı ve hakimlerimiz ile birlikte aynı acı ve üzüntüyü yaşadığını bir kez daha tekrarlamaktayız." diye konuştu.

Avukatlar gününü bu ortamda buruk bir şekilde kutlamakta olduklarını da belirten Öncül “ Menfur olay avukatlarımızın da aslında güvenlik sorunu olduğu açıkça ortaya koymaktadır. Her yıl bir çok meslektaşımız, yapmış olduğu iş sebebi ile bir çok kez saldırıya uğramaktadır. Meslektaşlarımız, fiziki ve psikolojik saldırı ve baskı altında mesleklerini yürütebilmek gayreti içindedirler. Bu sebeple güvenliğin sağlanması, hepimizin ortak temennisidir. Diğer yandan Avukatlık yasasının bir türlü çıkarılamaması, sorunların hep büyümesine yol açmış ve çözümsüzlük ortaya çıkmıştır. Avukatlık sınavının bir türlü getirilememesi, meslekte tıkanmaya yol açmaktadır. Yıllardan beri gelen avukatların temel sorunları ile ilgili mevzuatların çıkarılması en büyük arzumuzdur” dedi.
Öncül “Nevşehir Adliyesi’nde güvenlik sorunu yoktur. Mevzuatlarda birebir uygulanmaktadır. Objektif, akılcı ve rasyonel çözümlere her zaman taraftarız.” ifadelerini de kullandı.