Göreme'den havalanan Dorak Holding'e ait olduğu öğrenilen Kapadokya ve Atmosfer Balon firmalarına bağlı iki sıcak hava balonu, Nevşehir'in Karadağ bölgesinde aniden şiddetini artıran rüzgar nedeniyle sert iniş yaptı. Balonlardan birinde bulunan Çinli Tang Yi isimli bayan turist hayatını kaybetti, 6 kişi ise yaralanarak Nevşehir Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan balon kazası sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kaza sonrasında bir Çinli turistin hayatını kaybettiğini, Malezya ve Çin uyruklu 6 turistin ise yaralandığını söyledi. Ceylan, yaralı turistlerin Nevşehir Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığını ve hayati durumlarının olmadığını kaydetti. Vali Mehmet Ceylan yaptığı açıklamada, "Nevşehir Karadağ bölgesinde bu sabah Göreme'den havalanan özel şirkete ait iki balon ani rüzgar değişimi nedeniyle sert iniş yaptı. Bu iniş neticesinde Tang Yi isimli Çinli turist vefat etti. Olayda Çin ve Malezya uyruklu 6 turist yaralandı. Ayrıca Çin ve Malezya uyruklu 6 turistte ilimizde bulunan çeşitli hastanelerde tedavi altındadır. Söz konusu yaralılarla ilgili olarak hayati tehlikeleri mevcut olmayıp konuyla iliği olarak hem adli soruşturma başlatılmış olup hem de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatılmıştır.” dedi. 

Bu arada balon şirketinin çalışanları görüntü almak isteyen basın mensuplarına engel olmaya çalıştı. 

Kapadokya Bölgesi'nde geçen yıl da iki balon havada çarpışmış, çarpışmanın etkisiyle turist taşıyan sıcak hava balonlarından biri düşmüştü. Üzücü olayda 3 turist yaşamını yitirmişti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden uçuş izni alan 21 firmaya ait yaklaşık 200 balon, her gün sabah saatlerinde havalanarak yerli ve yabancı turistlere Kapadokya'nın muhteşem güzelliklerini gökyüzünden seyretme ve fotoğraflama imkanı sunuyor.