Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yılı tüm Türkiye ve yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Nevşehir’de de bir dizi etkinliklerle kutlandı. Nevşehir Gazi Stadyumu’nda düzenlenen törende, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı’nda eğitilen köpeklerin gösterileri izleyenleri büyüledi ve her gösteri büyük alkış topladı.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde ilk olarak Vali Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Belediye Başkanı Hasan Ünver vatandaşların ve bayrama katılan öğrencilerin bayramını kutladı. Kutlama etkinliğinde daha sonra törenlere katılan ekiplerin resmi geçit töreni yapıldı.

Vali Mehmet Ceylan, Vali Ceylan, “Bin yıldır bu vatan toprakları üzerinde birlik, beraberlik ve huzur içerisinde kardeşçe yaşamış aziz milletimiz, bölücü terör örgütünün de üstesinden gelecektir. Hiç kimse ve hiçbir güç milletimizin birlik ve beraberliğini, huzurunu ve kardeşliğini bozamayacaktır. Milletimiz sonsuza kadar bu vatan topraklarında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edecektir.” dedi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra, kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli spor branşlarında düzenlenen sportif yarışmalarının yanı sıra, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.