Nevşehir Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri tarafından şehir genelinde faaliyet gösteren dondurma üreticileri sıkı denetimden geçiriliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Gürol Çetin yaptığı açıklamada; yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan dondurmanın besleyici protein değeri yüksek bir besin olduğunu belirterek, ancak gerekli hijyen koşullarında üretilip saklanmayan dondurmaların insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Tüm gıdalarda olduğu gibi dondurma sektörünün de kontrol altında olmasının önemli olduğunu ifade eden Çetin, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği yaz mevsiminde İl Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Kontrolörleri tarafından il genelinde faaliyet gösteren dondurma üreticilerinin sıkı şekilde denetlendiğini kaydetti.
Çetin “Dondurmanın gıda mevzuatına uygun koşullarda üretilmemesi sonucunda hayvansal ürünler (süt, yumurta vb) ve işletmelerde çalışan personelin kişisel hijyeninden kaynaklanan enterobacteriacea, salmonella ve listeria gibi mikroorganizmalar dondurma ile alınarak insan vücudunda zararlı etkiler gösterir. Bu sektörde faaliyette bulunan işletmelerde gerekli resmi kontrol yapılarak, işletme personelleri konu hakkında bilgilendirilmiş, alınan numuneler Kayseri Kontrol Laboratuvarına ulaştırılmış ve analiz sonuçları beklenmektedir. Sektöre yönelik denetim, bilgilendirme ve numune alma çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.