Gaziler Günü, Nevşehir’de de törenle kutlandı. Şehitlik Parkı’ndaki törene AK Parti Milletvekili Murat Göktürk, MHP Milletvekili Mehmet Varol, Vali Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Vekili Kıdemli Albay Şemsettin Çetin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Nevşehir Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklâl Marşı söylendi. Daha sonra Atatürk anıtına çelenkler koyuldu. Törende konuşan Jandarma Yüzbaşı Kubilay Alp, gaziliğin Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının, fedakârlığının yaşayan destanı, gazininse bu destanı yazan kahramanın adı olduğunu dile getirdi. Alp, “Sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak, daima gönlümüzde yaşayacaksınız. Yüce Türk ulusu ve onun gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri, sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Bizler azmimizi Atatürk’ten, millî tarihimizden, ruhumuzdaki sönmez iman ateşinden ve gazilerimizin özgürlük meşalesinden almaktayız. Dün sizlerin yaptığı gibi bugün de bizler, aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine, ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Öğrencilerin şiirler okumasından sonra konuşan Vali Ceylan da gazilerin ülkenin birlik ve bütünlüğünü, milletin huzur ve güvenliğini korumak için üstün bir cesaret ve feragat örneği gösterdiğini söyledi. Bu anlamlı günde millet olarak gazilerin ve şehit ailelerinin gururlarına ortak olduklarını, onların kederlerini ve acılarını yürekten paylaştıklarını ifade eden Ceylan, “Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne ve kardeşliğine kasteden bölücü terör odaklarına karşı şehit düşen ve yaralanan askerlerimizin ve polislerimizin acısı, millet olarak yüreğimizi dağlamıştır. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda ederek şehit olan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyorum. Türk milleti vatanı ve bağımsızlığı, bayrağı ve millî manevi değerleri için tarih boyunca birlik ve beraberlik içerisinde tüm zorluklara göğüs germeyi bilmiş ve hiç çekinmeden, en değerli varlığı olan canını feda etmiştir. İşte bu millî ruh ve inanç, milletimizin daha büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve bağımsız olarak yaşamasını sağlamıştır.” şeklinde konuştu.

Bu arada Gaziler Günü dolayısıyla Kurşunlu Cami’de, öğle namazından önce Mevlid okutulacak. Daha sora da Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan irmik helvası dağıtılacak.