19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Nevşehir’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer tarafından çelenk konulması, saygı duruşu ve daha sonra İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törenler, daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2 nolu çim sahada devam etti. Törenlere Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, askeri erkan, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş topluluğu ve öğrencinin katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerinde Gençlik hizmetleri İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi öğrencileri çeşitli yörelerden derlenen halk oyunları gösterisi sundu. Etkinlikler kapsamında yine Gençlik Merkezi öğrencilerinin jimnastik, Taekwando ve Judo gösterileri de ilgiyle izlendi. Gösterilerde 'Özel İnsanların Kına Gecesi' de büyük alkış aldı.
Gençlerin geleneksel oyunlar arasında yer alan kaşık içinde yumurta taşıma yarışı, halat çekme ve çuval yarışı da törene katılanların beğenisini kazandı.

Nevşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri yurt içi ve yurt dışında düzenlenen çeşitli spor organizasyonlarında dereceye giren öğrencilere Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından kupa ve ödülleri törenle takdim edildi.