Nevşehir’de 1 Mayıs İşçi Bayramı yoğun yağmur altında kutlandı.

Kutlamalara katılan DİSK, KESK, HDP’li gruplar, Borsa Kavşağı’nda başlayan yoğun yağmur yağışı altında Yeni Kayseri Caddesi’nden geçip Türk Telekom Meydanına kadar yaklaşık iki kilometrelik güzergahta yürüdü. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yürüyüş sırasında sık sık 'Devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Susma, sustukça sıra sana gelecek', 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları atıldı. Ellerde ise '1 Mayıs kutlu olsun, Soma’yı unutma, unutturma' pankartları vardı.

Yağmur nedeniyle konser programının iptal edildiği İşçi Bayramı kutlama programına katılanlar şemsiyelerle, yağmurluklarla ve poşetlerle Türk Telekom Meydanına yer aldı. Yağıştan dolayı panelvan araç içerisinde konuşmasını yapan KESK Nevşehir Dönem Sözcüsü Ahmet Çelik, 1 Mayıs’ın, yıllardır tüm dünyada ve Türkiye'de işçi sınıfının ve ezilen halkların eşitlik-özgürlük-kardeşlik ve insanca bir yaşam talepleriyle harekete geçtiği, mücadele kararlılığını alanlara yansıttığı bir gün olarak kutlandığını söyledi.

Çelik, siyasi iktidarın, işçiler, kamu emekçileri, emekliler, toplumun ezilen, dışlanan, yok sayılan, ötekileştirilen tüm kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunlarını geri plana iterken, karşısına çıkan her fırsatta toplumu ayrıştırma ve kutuplaştırma politikasını sürdürdüğünü ifade etti.
Siyasi iktidarın, son dönemde giderek artırdığı baskı ve şiddet politikalarını güvence altına almak ve kendisini korumak için iç güvenlik yasasını çıkardığını anlatan Çelik, şunları söyledi: "Zaten sınırlı olan özgürlükleri kısıtlamayı hedefleyen iç güvenlik yasası ile devlet şiddetine yasal kılıf hazırlamayı, sıkıyönetim uygulamalarını olağan hale getirmeyi hedeflediler. Kamu emekçilerine yönelik olarak başlatılan soruşturma, sürgün ve performans değerlendirme uygulamaları ile angaryaya ve köleci çalışma koşullarına karşı tüm eğitim ve bilim emekçileri olarak ortak talepler etrafında birleşmek ve hak gasplarına karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bugüne kadar attığı her adımda, sadece kendisi gibi düşünenler için demokrasi ve özgürlük talep eden, en demokratik talepleri bile baskı ve şiddet uygulayarak bastırmaya çalışan siyasi iktidarın kendine demokrat, sahte özgürlükçü yüzü toplumun geniş kesimleri tarafından görülmeye başlandığı bir dönemde 1 Mayıs'ın güçlü bir şekilde kutlanması önemlidir. Bugün işçi ve emekçilerin yaşadığı sorunlar ile yıllardır ezilen, yok sayılan, ötekileştirilen halkların sorunları, demokrasi, barış ve özgürlük talepleri iç içe geçmiştir. Bu nedenle bu yıl 1 Mayıs, Türkiye`nin temel sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi talebinin öne çıktığı bir mücadele günü olarak görülmelidir."

İç Güvenlik Yasası’nın Türkiye'nin demokratikleşme konusundaki karnesinin daha da kötüleşmesine neden olduğunu kaydeden Çelik, "İç Güvenlik Yasası ve tüm antidemokratik düzenleme ve uygulamalara karşı eşitlik, özgürlük ve demokrasi talebimizi belirtiyoruz. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, yağma ve talana karşı çıkıyoruz. Hırsızların ve siyasal uzantılarının peşini bırakmayacağımızı söylüyoruz." dedi. Yağmura rağmen konuşmayı sonuna kadar dinleyen vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.