Nevşehir genelinde kar yağışı nedeniyle anaokulları ile ilk, ortaöğretim okulları 1 gün tatil edildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.
Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle anaokulları, ilk ve ortaöğretime 18 Şubat 2015 Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır” denildi.
Nevşehir’de yoğun kar yağışına karşın Nevşehir İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda ilçeler ile bağlı kasaba ve köylerde kapalı yol bulunmuyor. Karın etkili olmaya başladığı andan itibaren yoğun çaba sarf eden il özel idare ekipleri kapanması muhtemel yollara anında müdahale ediyor. Ağır kış şartlarının etkili olduğu Nevşehir’de yoğun kar yağışı nedeniyle köy yollarının kardan temizlenmesi için İl Özel İdaresi tarafından 80 kişiden oluşan 7 ayrı karla mücadele ekibi oluşturuldu. Ekipte 10 Greyder, 3 kar kürüyücü, 1 tuzlama aracı, 8 servis aracı, 2 kamyon ve 1 kar püskürtme aracı bulunuyor. Ekiplerce bugüne kadar yol tuzlama çalışmaları için 300 ton tuz kullanıldı.
Nevşehir’de 3 günden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle Nevşehir Belediyesi ekipleri de karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan karla mücadele ekipleri, iş makinalarının da yardımıyla şehrin ana arterler başta olmak üzere, cadde ve sokaklarda kimi yerde tipi şeklinde etkili olan karlı yolların temizlenmesi için çaba harcıyor. Kar küreme araçları yolların açılmasını sağlarken, trafiğin daha rahat işleyişinin sağlanması için de tuzlama çalışması yapılıyor.
Kar kalınlığının 15 santimetreyi aştığı Nevşehir’de kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde daha da etkili olduğu belirtiliyor. Aralıksız kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Trafikte sürücüler zaman zaman zor anlar yaşarken vatandaşlar ise etkili yağan kar yağışı nedeniyle bazı zorluklar çekiyor. Termometrelerin hava sıcaklığını -6 dereceye kadar düştüğünü gösterdiği ilde, vatandaşlar zorunlu olmadıkça sokağa çıkmıyor. Çıkmak zorunda kalanların ise genelde toplu ulaşım araçlarını kullandıkları gözlemleniyor. Nevşehir’de Sokak araları karla kaplı araçlarla dolu durumda bulunuyor. Okulların tatil edilmesiyle birlikte öğrencilerin gelmediği okulların bahçeleri sadece karla kaplı bir görüntü sunuyor. Nevşehir caddelerinde işyeri sahipleri dükkanlarının önündeki karları kürüdü.
Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan hava tahmin raporuna göre Nevşehir’de bugün gün boyu yoğun kar yağışı beklenirken, hava sıcaklığının en düşük -6 derece, en yüksek ise -4 derece olacağı tahmin ediliyor.
Nevşehir’de kar yağışının Cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.