Nevşehir Sivil İnisiyatif Platformu tarafından düzenlenen ‘şehitlere dua ve bayrağa saygı’ mitingi için Borsa Kavşağı’nda ellerinde Türk ve Türkmen Bayraklarıyla toplanan vatandaşlar terörü lanetledi. Mitinge katılanlar Borsa Kavşağı’ndan başladıkları yürüyüşte ‘kahrolsun PKK’, ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘sloganları attı.

Düzenlenen mitinge, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, Nevşehir Sivil İnisiyatif Platformu Koordinatörü Baki Öncel, MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Suriye Sultan Abdülhamit Tugay Komutanı Ömer Abdullah ve Bayır-Bucak Türkmenleri Lideri Ahmet Arnavut ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Sadece Türk ve Türkmen bayraklarının olduğu yürüyüş ve miting nedeniyle Telekom Meydanı öğleden sonra araç trafiğine kapatıldı. ‘Bayrağa saygı yürüyüşü ve şehitlere dua mitingi’ne katılanlar saat 17.00’de Borsa Kavşağı’ndan başlayarak Atatürk Bulvarı üzerinden Telekom Meydanı’na kadar yürüdü. Telekom Meydanı’ndaki program, İstiklal Marşı’nın ardından Hafız Osman Akyol’un okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında Suriye Sultan Abdülhamit Tugay Komutanı Ömer Abdullah ve Bayır-Bucak Türkmenleri Lideri Ahmet Arnavut, miting alanında bulunan vatandaşları selamladı.

Nevşehir Sivil İnisiyatif Platformu adına konuşan Koordinatör Baki Öncel, Kurtuluş ve Çanakkale savaşlarında omuz omuza mücadele edip İslam’ın son kalesi Türkiye’mizi korumada kader birliği yapan Türk ve Kürt halklarını birbirine düşürmek planları uygulanıyor. Türk ve Kürdün asırlardır süren kardeşliğini bozmak isteyen yedi düvele dur demek lazım. Onlara dur dedikten sonra da askerimize kalleş PKK’ya ‘vur askerim’ demek lazım. Asker ve polisimiz bunlarla mücadele edecek ama halk olarak bizler Müslüman kardeşi olduğumuzu, PKK’ya taraftar olmayan, Ermeninin, Yahudinin, Batının kölesi olmayan, aynı safta namaz kıldığımız kardeşlerimizle bağımızı pekiştireceğiz.

Bayır-Bucak Türkmenleri Lideri Ahmet Arnavut ise konuşmasında, “Osmanlı imparatorluğu Türk Arap herkesin ortak vatanıydı, Küffara karşı asırlarca zaferler kazandı. Tüm Dünya Müslümanlarını Nevşehir’den selamlıyoruz. Sizlere Bayırbucak Türklerinden, Halep’ten kısaca Suriye Müslümanlarından selam getirdi. Düşmanlar aramıza fitne, fesat sokarak bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor. Bizler Türkmenler olarak Arap, Kürt, Müslüman kardeşlerimizde birlikte mücadele yapmak istiyoruz. Çanakkale’de Türk, Kürt Arap nasıl birlikte mücadele ederek zafer kazandıysa bizde Bayırbucak Türkmenleri olarak birlikte Esad’a karşı çalışarak zafere ulaşmak istiyoruz. Canımız Türk toprağına feda olsun” dedi.

‘Bayrağa saygı yürüyüşü ve şehitlere dua mitingi’ Hafız Mahmut Kemikkıran tarafından yapılan duanın ardından olaysız bir biçimde sona erdi.