Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristler ile girdiği çatışmada şehit olan Nevşehir'in Acıgöl ilçesi doğumlu Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel'in(24) cenazesi, baba ocağından gözyaşları ve tekbirlerle uğurlandı.

Şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel'in cenazesi, sabah saatlerinde Diyarbakır'daki askeri törenin ardından askeri uçakla Kapadokya Havalimanı'na getirildi. Buradan Acıgol Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla alınan şehidin cenazesi, Acıgöl ilçe merkezindeki baba evine uzun bir araç konvoyu eşliğinde getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun, cenaze aracından indirilmesi sırasında güçlükle ayakta duran babası Mustafa Adıgüzel, oğlunun tabutuna sarıldı. Gözyaşlarına boğulan annesi Hacer Adıgüzel ile henüz 1 aylık nişanlısı Emine Altıntaş ise yanındakilerin yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Anne ve nişanlısı uzun süre sarıldıkları tabutu bırakmak istemedi.

Nevşehir Müftü Yardımcısı Celalettin Altınkaya, yaptığı konuşmada vatandaşlara şehitlikle ilgili bilgiler verdi ve şehidin yakınlarına ağlamamalarını tavsiye etti. Ailesi ve yakınlarından helallik alınmasının ardından tekbirler eşliğinde omuzlara alınan cenaze bir süre taşındıktan sonra tekrar cenaze aracına konularak, cenaze namazının kılınması için Acıgöl Orta Mahalle Camii'ne götürüldü. Şehidin cenazesi, burada öğle vaktinde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.