Nevşehir’de ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen binlerce kişi, Hakkâri’nin Dağlıca ile Iğdır’da şehit edilen askerler ve polisler için yürüdü, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Nevşehir Hükümet Konağı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği organizesi ile toplanan binlerce Nevşehirli vatandaş, alanı dev Türk bayraklarıyla donattı. Program, Hafız Mahmut Kemikkıran tarafından yapılan dua ile başladı. Sonrasında konuşan Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, siyasetçilere “Ne zaman birlik olacaksınız. Birlik zamanı bugün değilse ne zamandır. Evlatlarımız, kardeşlerimiz her gün şehit oluyor. Bu durumdan rahatsız olmuyor musunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Nevşehir Hükümet Konağı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi’nin konuşmasının ardından ellerindeki Türk bayrakları ile sloganlar atarak polis eşliğinde Atatürk Bulvarı ve Kasaplar Çarşısı’ndan sloganlar atarak Kurşunlu Camii’ne kadar yürüdü. Kurşunlu Camii'nde şehitler için gıyabi cenaze namazı kılan grup, sonrasında olaysız dağıldı.