Nevvar-Salih İşgören Vakfı, yeni eğitim yılı ve Kurban Bayramı öncesi bir kampanyaya imza atarak, İzmirli ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocuklara çifte bayram yaşattı. Ramazan Bayramı’nın ardından bu bayramda da İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın himayesinde bazı belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğine giderek protokol imzalayan vakıf, bin 276 ihtiyaç sahibi çocuğa, 175'er liralık giyim alışveriş çeki verdi.

Vali Toprak, konuyla ilgili açıklamasında, “Öncelikle Nevvar-Salih İşgören Vakfı yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bayram öncesi, bayramın ruhuna uygun olarak çocuklarımızı sevindirecek bir protokole ve çalışmaya imza attılar. Tebrik etmek, teşekkür etmek lazım. Ayrıca da vakfı kuran Nevvar ile Salih İşgören'in manevi hatırasına, böyle bir ulvi amaç çerçevesinde manevi bir çalışmayla da vakfın amacına uygun olarak bir faaliyet de yapmış oldular. Dolayısıyla valilik olarak Nevvar-Salih İşgören Vakfı'yla birlikte bu ulvi amaçla protokol yapmaktan ve bayram öncesi çocukları sevindirmekten mutluluk duyuyoruz. Bayramın özelliği, güzelliği ve o bayram ruhu çerçevesindeki yardımlaşma, paylaşma, yardımseverlik, hoşgörü ve insanları güzelliklerle buluşturma noktasındaki bu çalışma gerçekleşmiş oluyor. Tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Nevvar-Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun ise İzmirli ihtiyaç sahibi çocukları, eğitim yılının hemen öncesine denk gelen Kurban Bayramı’nda sevindirmenin kendileri için de büyük mutluluk olduğunu söyledi. Urgun, “Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda Konak, Karabağlar, Bayraklı, Buca ve Çiğli kaymakamlıkları aracılığıyla bin yetim ve öksüz çocuğu sevindirme şansımız oldu. Bu Kurban Bayramı öncesi de toplumun her kesiminden yoğun talepler geldi. Bunları değerlendirdiğimizde, sayıyı bin 276 'ya çıkardık. Bağış çeki olarak verdiğimiz rakam 175 TL olduğu için alışveriş yaptıkları mağazalarda her çekle birden fazla çocuğun kıyafet alabildiğini ve dolayısıyla daha çok çocuğun sevinmiş olacağını umuyoruz.” şeklinde konuştu.