2007 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Niğde'deki Kent Ormanı için bugün 3. kez açılış töreni yapıldı. Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Ormanı, 8 yılda, 1 başbakan, 1 bakan ve 1 genel başkan yardımcısı tarafından 3 kez açılmış oldu.

Niğde'deki kent ormanı ilk olarak 26 Haziran 2007 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açılmıştı. Kent Ormanı ikinci kez de 13 Temmuz 2009'da Sanatçı Uğur Işılak konseriyle dönemin Niğde Valisi şimdinin İçişleri bakanı Sebahattin Öztürk tarafından açılmıştı.

Kent Ormanı 3. kez bu defa AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek tarafından açıldı. Açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Kent Ormanı'nın Niğde halkına hayırlı olması dileklerini sunarak, "Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Taş binaların olduğu, yeşilliğin olmadığı yerler insanın gözüne hoş görünmüyor. Ancak bir şehir yeşillik alanı ile doluysa yaşanacak bir yer haline geliyor. İktidarımızda ülkemizin birçok yerini yeşillendirdik." diye konuştu.

AK Parti Niğde milletvekili adayı Erdoğan Özegen de 'fakir fukaranın, bağı bahçesi olmayanların, çoluk çocuklarıyla mesire olarak değerlendireceği' bir alan oluşturduklarını ifade ederek, "Dışarıya restorana gidemeyen vatandaşlarımız için Niğde Belediyemiz bu Kent Ormanı'nı oluşturdu. Başkanımıza teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Haluk İpek, 8 senedir kullanılan Kent Ormanı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Niğde Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mehteran Takımı da konser verdi.