Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu şehit olan astsubay kıdemli üstçavuş Adil Kozanoğlu, toprağa verildi.

Şehit Kozanoğlu'nun naaşı Adana'da düzenlenen törenin ardından Türkoğlu ilçesindeki baba evine getirildi. Burada, baba Duran ve anne Hatice Kozanoğlu ile şehidin eşi Elif Kozanoğlu Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü.

Eşinin naaşı önünde ağıtlar yakan Elif Kozanoğlu, "Saldırıyı yapanlar boşuna gururlanmasın, Allah onların belalarını verecek" dedi. 

Şehidin kız kardeşleri ise götürülen tabutun ardından, "Allah onların evine de ateşler düşürsün, bizi yakanları daha çok yaksın. Çocukların burada kaldı Adil nereye gidiyorsun" diye seslendi.

Şehit Kozanoğlu'nun cenazesi daha sonra törenin düzenleneceği Bahçelievler Camisi'ne getirildi. Törene katılan protokol üyeleri baba Kozanoğlu'na başsağlığı dileğinde bulundu.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Muhammet Gevher, yaptığı kısa konuşmada, "Şehidimizi uğurlarken feryat etmeyeceğiz, fitnecilerin ateşine düşmeyeceğiz. Çünkü onların hedefi bu önemli günlerde bizleri fitne ateşine düşürmek" diye konuştu.

Şehit Kozanoğlu, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.

Bu arada cenazeye katılan bir grup tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Cenaze törenine, Vali Şükrü Kocatepe, 5. Zırhlı Tuğay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil ve Sıtkı Güvenç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ile vatandaşlar katıldı.