Kimse Yok Mu Derneği Niğde Şubesi’nden bir grup doktor, Afrika ülkesi Kenya’ya giderek, bir hafta boyunca kara kıtanın insanlarına sağlık hizmeti verdi.

Yetersiz beslenme ve temiz su sıkıntısı nedeniyle ciddi sağlık problemleri yaşanan Afrika’ya bir destek de Niğde’den geldi. Kimse Yok Mu Derneği Niğde Şubesi’nin organizasyonu ile bir gurup sağlık çalışanı Kenya’nın Malindi şehrine gitti. Küresel Doktorlar Derneği Niğde Şubesi ile ortaklaşa düzenlenen çalışmaya 6’sı doktor 8 kişi katıldı. Kimse Yok Mu Şube Başkanı Mustafa Şahin yönetiminde bir hafta süre ile şehirdeki yetimhaneler, okullar ve köyler gezilerek sağlık taraması yapıldı. Kimse Yok Mu Derneği’nin Malindi’de bulunan Afya Hastanesi’nde katarakt başta olmak üzere çeşitli ameliyatlar yapıldı. Kenya’ya sağlık hizmeti için giden Niğde heyeti ayrıca su kuyuları da açtırarak temiz suya hasret Afrika’da bir başka hizmet de yapmış oldu.

Kimse Yok Mu Derneği Niğde Şubesi Müdürü Özgür Gürer, derneklerinin dünyada sağlıklı nesillerin yetişmesi için sağlık hizmetlerini önemsediğini belirtti. Özellikle Afrika’da yetersiz beslenme ve temiz su sıkıntısının ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına sebebiyet verdiğini belirten Gürer şunları söyledi: “Yaşadıkları bölgede küçük bir sağlık merkezinden bile mahrum olan insanlar, tedavisi basit olan hastalıklardan dolayı yaşamını yitirmektedir. Özellikle çocuk yaşlarda başlayan katarakt hastalığı Afrika’daki insanların hayatını karartıyor. Bu duruma kayıtsız kalmayan Kimse Yok Mu, yürüttüğü çeşitli sağlık çalışmaları ile yoksullara umut vesilesi olmaktadır. Niğde Şubesi olarak Kenya’nın Malindi şehrine giderek oradaki insanlara sağlık hizmet sunduk. 10 yıldır göremeyen bir hastanın ameliyatla gözleri açıldıktan sonra ‘Bana dünyamı bağışladınız’ demesi ekibimizi duygulandırdı. Bu çalışmaya katkı sağlayan tüm Niğdeli hayırseverlere teşekkür ediyorum.” dedi.