Sanatçı Nihat Doğan’ın Tarsus’ta öldürülen Özgecan Aslan olayından sonra Twitter’da yazdığı belirtilen bin mesajı nedeniyle hakkında açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Kararda yazışmaların iki kişi arasında yaşandığı, Doğan’ın olaydan duyduğu üzüntüyü gösteren paylaşımlarda bulunduğu belirtildi. Kimliği tespit edilemeyen kişilerin söz konusu twiti genele atılmış algısı oluşturulduğu kaydedilen kararda, söz konusu olay nedeniyle herhangi bir tehlike, toplumda infial oluşmadığı, kamu güvenliğini bozan olay meydana gelmediği vurgulandı.

Tarsus’ta Özgecan Aslan’ın öldürülmesi Türkiye gündemine oturmuştu. Olayla ilgili bir çok tepki eylemleri yapılırken sosyal medyada da gündem olmuştu. Bu sırada sanatçı Nihat Doğan ile tiyatrocu Ahu Sungur arasında söz konusu olay özel yazışmada tartışma konusu oldu. Ancak Doğan’ın Sungur’a cevaben yazdığı, ‘Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız’ ifadelerini kullandı.

Doğan’ın bu tiwiti daha sonra Özgecan Aslan için yazıldığı belirtilerek Twitter’da genele yazılmış gibi atıldı. Bu ifadeler üzerine Doğan tepki gösterilirken bazı isimler hakkında şikayetçi oldu.

Doğan hakkında Türk milletini Cumhuriyeti, TBMM’yi alenen aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suçu ve suçluyu övmek ve kişinin hatırasına hakaret suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

Basın savcılığının yürüttüğü soruşturma tamamlandı ve takipsizlik verildi. Nihat Doğan’ın savunmasında, mesajlaşmanın iki kişi arasında özel yazışma olduğunu söylediği, Özgecan ile ilgili üzüntülerini ifade eden mesajlar attığını söylediği belirtildi. Doğan’ın mesajlaştığı tiyatrocu Ahu Sungur da tanık olarak dinlendiği ifadesinde söz konusu mesajı Doğan’ın kendisine yazdığını, şikayetçi olmadığını kaydetti.

Bilirkişi incelemesinde de söz konusu mesajın Doğan ve Sungur’un hesapları arasında gerçekleştiği raporu verildi.

AİHM ve Yargıtay kararlarında örnekler verilen takipsizlik kararında, Doğan’ın twiti sonrasında toplum kesimleri arasında ortaya çıkan bir infial olmadığı, taşkınlık, kamu güvenliğini bozan herhangi bir somut olgu yaşanmadığı kaydedildi. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun oluşmadığı, devleti ve kurumlarını aşağılama anlamında bir söz de olmadığı belirtildi.
Söz konusu twitin genele atılmadığı, şikayetçisi bulunmadığını belirten savcılık, Doğan’ın genele attığı twitlerinde Özgecan Aslan olayıyla ilgili üzüntüsünü belirten paylaşımlarının bulunduğunu kaydetti. Doğan’ın Sungur’a attığı söz konusu twitin, daha sonra kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından Sungur’un adres ibaresi kaldırılarak genele atılmış algısının oluşturulduğunu vurgulayan savcılık, takipsizlik kararı verdi.