İş adamı Nihat Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. havalimanı çalışanlarıyla ilgili müjdesini verdiği 2 bin 500 liralık ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlandığını söyledi. 3. havalimanı ile ilgili finansman sorunlarının çözülerek alınan köprü kredisi ile harcamaların yapıldığını belirten Özdemir, "Bazı haberler Danıştay’da lehimize çıkan kararları aleyhimizde gibi bazı gazetelerde böyle haberler çıktı. Gerekli açıklamaları yaptık. Hiç bir sorun gözükmemektedir.

İş adamı Nihat Özdemir, Atatürk Havalimanı'ndan Türk Hava Yollarına ait yolcu uçağı ile Houston'a gitti. Seyahat öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Nihat Özdemir, sağlık sorunları nedeniyle bir süredir Houston'da bulunan eşini yoğun iş trafiği nedeniyle ziyaret edemediğini söyledi. Bayram tatilini bahane ederek eşini ziyaret etmeyi amaçladığını belirten Özdemir, basın mensuplarının soruları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 3. Havalimanı inşaat şantiyesi ziyaret ettiğini, havadan helikopterle çalışmaları izlediğini belirterek "Akşam da çalışanlar ve bizler ile birlikte iftar programı yapıldı. Gayet güzel bir iftar programından sonra konuşma yaptı. Bize şevk ve moral verdi. Daha önce bitirmemiz için daha fazla çalışmamız gerektiğini bize ifade etti." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendilerine "Bayramdan önce çalışanlarınıza bayram hediyesi olarak bir şey düşünüyor musunuz?" diye sorduğunu belirten Özdemir, "Bizde kendisine fikrimizi ifade ettik. Bize destek verdi. Açıklamayı kendisinin yapmasını arzu ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız bu müjdeyi çalışanlara yaptılar. Bu sabahtan itibaren çalışanlarımıza Cumhurbaşkanımızın söz ettiği 2 bin 500 TL’yi mevkisine bakılmaksızın herkese bir bayram hediyesi olarak sunduk. Bu sabah itibariyle hesaplarına yatırmaya başladık. Yaklaşık 5 bin çalışanımız var şu anda şantiyemizde. İnşallah bunu 30 bine kadar çıkaracağız. Herkese hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Nihat Özdemir, 3. havalimanı inşaatında işlerin yavaş yürüdüğü ve finans problemi yaşandığı şeklindeki haberlere ve açıklamalara ilişkin soruya da şu cevabı verdi:

"İnşallah biz 2018’in ilk ayında ocağın başında 90 milyon kapasiteli dünyanın en büyük terminali ile birlikte 3. havalimanını devreye alacağız. Bunun için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız dünkü konuşmasında dedi ki; 'Havadan helikopterle dolaştığımda aşağıda bir karınca sürüsü vardı.' O karınca sürüsünün manası iş makinalarıydı. Şu anda 5 binin üzerinde çalışanımız var. Bin 200 kamyon çalışıyor. İki bine yakın iş makinası çalışıyor. Hızla 2018’in başına bu havalimanın yetiştirmeye çalışıyoruz. Finansman konusunda hiçbir sorunu yok. Finansmanı çözüldü. Şu anda harcamaları köprü kredi ile yapmaktayız. En kısa zamanda finansman anlaşmasını da bitireceğiz. Hiçbir sorun gözükmemektedir. Hem Türk çevre raporunu hem de uluslararası ÇED raporunu aldık. Yürüyen herhangi hukuksal bir davamız falan söz konusu değil. Hızla hedefe doğru ilerliyoruz."

Özdemir, "Bazı haberler Danıştay’da lehimize çıkan kararları aleyhimizde gibi bazı gazetelerde böyle haberler çıktı. Gerekli açıklamaları yaptık. Hiç bir sorun gözükmemektedir. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin bir ihtiyacı. Bence Avrupa’nın ve bu coğrafyanın ihtiyacı. Bunun farkındayız. Çalışmalara devam ediyoruz. Bütün uçaklarda slottan dolayı gecikmeler oluyor. En kısa zamanda tamamlayarak İstanbul’un en büyük sorunlarından biri çözmüş olacağız." ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçe spor klubünün yaptığı transferlere ilişkin sorulara ise Özdemir, "Ben artık Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekiliyim. Artık bağımsızım. Fenerbahçe ceketimi astım bu görevim dolayısıyla. Ama gördüğüm kadarı ile Fenerbahçe çok iyi transferler yaptı. İnşallah uyumlu bir futbol oynayarak bizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eder. Gruba kalır. Taraftarı da şampiyonluğu özlemişti. Tüm Süper Lig’de yer alan 18 takıma da iyi transfer yapsınlar ve başarılı olsunlar. Hepsinin bayramını kutluyorum." diye cevap verdi.