Kartal’da, bir çocuk annesi ve 2 aylık hamile olan 20 yaşındaki Bağdat Böğür, nikahsız eşi Salih B. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Oğlunun annesini 11 yerinden bıçaklayan Salih B, tutuklandı. Genç kadının babası, “Kızımı önce yastıkla boğmaya çalışmış. Daha sonra bıçakla her yerinden bıçaklamış.” dedi.

Olay, önceki gün saat 23.00 sıralarında Gümüşpınar Mahallesi Kirazlı Sokak’taki bir gecekonduda meydana geldi. Cinayet, öldürülen kadının babasına gelen bir telefon üzerine ortaya çıktı. İddialara göre Bağdat Böğür (20), 4 yıldır nikahsız yaşadığı Salih B. (20) tarafından yatağında öldürüldü. Uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Salih B'in, eşini önce yastıkla boğmaya çalıştığı daha sonra da 11 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü öne sürüldü. Bağdat Böğür'ü öldürdükten sonra camdan atlayarak kaçan Salih B., babasının evine giderek uyudu. Sabah olunca eşiyle kavga ettiğini söyleyen Salih B'in davranışlarından şüphelenen yakınları, Bağdat Böğür'ün babası Mustafa Böğür'ü arayarak haber verdi. Hemen eve koşan baba, kızının cansız bedeniyle karşılaştı.

Olay, polis ekiplerine haber verildi. Kısa sürede gelen ekipler evde yaptıkları incelemelerden sonra öldürülen kadının cesedi savcılık talimatıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Adli Tıp Kurumu'daki işlemleri biten cenaze, helallik alınmak üzere evine getirildi. Bağdat Böğür'ün cesedi Kartal Soğanlık’ta kılınan öğle namazından sonra Kurtköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘ÖNCE YASTIKLA BOĞMAYA ÇALIŞMIŞ’

Öldürülen kızının odasında olayı anlatan baba Mustafa Böğür, “Kızımı önce yastıkla boğmaya çalışmış. Daha sonra bıçakla her yerinden bıçaklamış. Camdan atlayarak kaçmış. En büyük cezayı almasını istiyorum. Benim canım yandı. Başkasının canı yanmasın.” dedi.

Bağdat Böğür'ün diğer akrabaları da cinayeti işleyen Salih B.’in uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve defalarca ailesini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Bu arada olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Bir süre kaçarak saklanan Salih B, daha sonra polis tarafından yakalandı. Salih B., çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.